Hírek

2013.05.17. 11:42

Felmondták a csónakkikötős szerződést

Körmend - Rendkívüli testületi ülést tartott pénteken a körmendi önkormányzat. A képviselők elé egyetlen napirendi pontot terjesztettek: a csónakkikötőre vonatkozó szerződés felmondását.

Kozma Gábor

Az azonnali hatályú szerződés felmondás indokául Bebes István polgármester kifejtette, hogy az önkormányzat 2007-ben tette lehetővé azt, miszerint a csónakkikötőt a Rába-parti Fórum egyesület működtesse. Az erre vonatkozó szerződést az önkormányzat meg is kötötte az egyesülettel, az utóbbi vállalásaival egyetemben. A megkötött szerződés hatálya 1 plusz 4 évre, maximum 2012-ig szólt.

A testület úgy döntött, hogy biztosítja az ingatlanhasználatot a egyesületnek a Kalandos Rába part - Élő folyó projekt sikeres lezárását követő további 5 évig. Május 13-án a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség levelet juttatott el az önkormányzatnak, miszerint eláll az egyesülettel megkötött támogatási szerződéstől.

Az elállás oka, hogy az egyesülettel a projektet nem tudták lezárni, a pénzügyi elszámolás sem történt meg. A kedvezményezettet sem érték el. Mindennek okán az egyesületnek vissza kell fizetnie a kapott támogatást, amely meghaladja a 49 millió forintot. Erre jön még a kamat, valamint egy több százezres tétel.

A meghiúsult projekt miatt vissza kell fizetni még több mint 3,5 millió forintot az önkormányzatnak, amely ezt az összeget önerőként nyújtotta. A projekt Körmenden kívül Püspökmolnárit és Magyarlakot érintette, Püspökmolnáriban tényleges munkálatok történtek. A testület az azonnali felmondást 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!