Hírek

2016.07.12. 10:36

Ha nem elég a hőség: heves zivatar miatt is érvényes figyelmeztetés Vas megyére

Markáns hidegfront vet véget a nyári forróságnak, addig viszont tombol a kánikula, így keddre a hőség és a várható zivatarok miatt is érvényes figyelmeztetés Vas megyére. Szerdán már „csak duplázunk”.

Bakos Ágnes

Háromszorosan érvényes meteorológiai figyelmeztetés Vas megye egész területére kedd éjfélig.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt, ugyanis 25 °C felett lehet a napi átlaghőmérséklet, és alakult is. Keddre virradóra 20,3 °C volt a legalacsonyabb érték Szombathelyen, míg a hétfői maximumhőmérséklet 33,4 °C volt – jelentette Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Ez azt jelenti, hogy 26

,85 °C volt a napi középérték (keresztben számolva) Szombathelyen. Ezek a hivatalos állomáson mért adatok, másfél-két fokot rájuk számolhatunk a belváros vonatkozásában.

Szintén elsőfokú a figyelmeztetés a várható heves zivatar miatt, ami károkozó szél vagy nagyméretű jég kíséretében érkezhet.

S ugyancsak figyelmeztetnek Vas megyében felhőszakadásra: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A szerdai prognózis hőséget már nem ígér Szombathelyre, viszont heves zivatart és akár jelentős mennyiségű csapadékot igen, emiatt két elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Kedden már délelőtt 28 °C volt, így nehéz elképzelni, de megvan az esélye annak, hogy csütörtökön fázni fogunk Szombathelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!