Hírek

2013.07.28. 14:43

Hagyományőrző falunap

Gazdag, színes programot kínáltak a szervezők a pecöli falunapra látogatóknak. A műsor összeállítását pályázati támogatás tette lehetővé. Posztumusz díszpolgári címet is adományoztak.

Simon Erzsébet

Hagyományőrző falunap megrendezésére nyert mintegy két és félmillió forintot pályázaton a kistelepülés önkormányzata. Ezért aztán a zenés, táncos műsorok, sportbemutatók mellett a sportpályára kilátogatók a népi kismesterségek művelőivel is megismerkedhettek, és kézművesek is kínálták a portékájukat.



A pályázatot az effajta tevékenységben már korábban is sikeresnek bizonyult Mándli Jánosné Éva állította össze. Délelőtt komoly programok voltak: az ünnepi szentmisét követően az egybegyűltek a templomkertben emléktáblákat koszorúztak meg, köztük az Erdődy családét.

 

Emléktáblákat is koszorúztak. Jobbról Mándli János polgármester (Fotó: Kiss Teodóra)

 



A község egykori birtokosaira mindig jó szívvel emlékeznek, ezt bizonyítja az is, hogy tavaly az első díszpolgári címet a korábban Németországban élő, a településen nemrég házat vásárolt gróf Erdődy Lászlónak adományozták. A szombati falunapon este is avattak díszpolgárt, a címet posztumusz kapta meg a pecöli iskola egykori igazgatója, Takács András.

Ő volt a község egyetlen olyan embere, aki a múlt század ötvenes éveinek elejétől a nyolcvanas évek közepéig vezető tisztséget töltött be. Aktívan kivette a részét a kistelepülés fejlesztéséből. Az elismerést egyik gyermeke vette át. További öt arra érdemes ember, Gyuris Gizella, Hubay Gábor, Szabó Istvánné, Szemesné Sebestyén Ibolya és Tancsics Ferencné Pecölért díjat kapott.



Sztárvendégeket is köszönthettek aztán a színpadon: fellépett az Irigy Hónaljmirigy, éjfél után pedig Majka és Curtis szórakoztatta a kitartókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!