Hírek

2016.01.06. 10:56

Egész Vas megyében havazik – Minden gép munkában Szombathely útjain, utcáin!

Körkép – Szombathelytől délre havazik ismét, a megyeszékhelyen elállt az ónos szitálás.

Bakos Ágnes

Ködös, borult, párás órákkal kezdődött a szerda Szombathelyen, ónos szitálás is mutatkozott – közben a megyeszékhelytől délre óriási pelyhekben havazás kezdődött.

Fotó: Bakos Ágnes

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtti összesítése szerint Vas megyén belül Szalafőn van a legnagyobb hó: hat centimétert jelentettek. Másutt három centiméternyi téli csapadék a jellemző.

Fotó: Bakos Ágnes

A Kárpát-medence időjárását továbbra is ciklonális mező alakítja – ez azt jelenti, hogy több hullámban nedves, az eddiginél enyhébb levegő érkezik térségünk fölé. Ez pedig havat, esőt jelent.

Térkép: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az időkép előrejelzése szerint, Vas megyébe hét centiméter friss hó érkezhet szerda éjfélre.

Térkép: Országos Meteorológiai Szolgálat

A friss hó, a síkos utak és a köd is veszélyt jelent az autósoknak, 300 és ezer méter közé csökkent a látástávolság a megyében, továbbra is óvatosságra intenek a hatóságok.


Óriási pelyhekben esik Szombathelyen is! Éjfélre hét centiméternyi gyűlhet össze - az előrejelzések szerint. Fotó: Vadas Krisztina

Dél óta Vas megyében, Szombathelyen esett a legtöbb hó az egész országban! illusztráció: Országos Meteorológiai Szolgálat

Minden gép munkában Szombathely útjain, utcáin!

Már dél óta intenzív a havazás Szombathelyen, a hóeltakarításon folyamatosan dolgoznak a SZOVA Zrt. munkatársai.

– Mind a 12 munkagéppel dolgoznak a kollégáink a hozzánk tartozó szombathelyi közutak hó- és síkosságmentesítésén – tájékoztatott Potyondi Nikolett, a SZOVA Zrt. kommunikációs és HR munkatársa.

Hozzátette: A saját flotta bevetésén kívül bérelt gépek behívása is folyamatban van.

Eddig, az idei télen már 300 tonna sót szórt a SZOVA a szombathelyi utakra, utcákra.

 

Még nincs, de lehet korlátozás!

A havazás által érintett területeken, útszakaszokon korlátozzák a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését, hogy megelőzzék az elakadásokat – figyelmeztet a Magyar Közút.

Vas megyében még nincs korlátozás, de a leesett jelentős mennyiségű hó miatt összegezte a közútkezelő, hogy melyek lehetnek az időjárás miatti korlátozásokban érintett szakaszok Vas megyén belül:

 

Havazás: Sárváron is munkában a közút

A szerda délelőtt megélénkülő havazás az utakra szólította a Magyar Közút Zrt. gépeit Sárváron is. Részletek itt!

Vasváron nem okozott komolyabb fennakadásokat a hóesés

A városban elsősorban a déli és kora délutáni órákban volt intenzív havazás. A csapadék nem maradt meg nagy mennyiségben: szinte azonnal olvadni kezdett. Részletek itt!

Késnek a vonatok Budapestről

A MÁV vonatkövetési rendszere szerint a Budapest Déli pályaudvarról Szombathelyre tartó gyorsvonat 53 perces késésben van szerda délután.

A Sopron – Szentgotthárd vonalon öt-nyolc perces késést jelez a MÁV tájékoztatója.

Hatalmas, puha pelyhekben érkezett a hó Szombathelyre

Becsomagolt mindent a tél: focikaput, gyepet, fákat, padokat, szeméthalmot, szobrot, utat, utcát, járdát, kint hagyott konzervdobozt.  Részletek itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!