Hírek

2017.01.27. 19:25

Ilyen volt a rázsós végzősök nagy napja

Körmend - A Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakközépiskola mintegy 70 végzős diákja sorakozott fel osztályfőnökei előtt szalagtűzésre várva a Városi Sportcsarnokban pénteken kora este.

Markó Petra

A jeles napra már a tanév elejétől készültek a diákok. Az iskola minden évben megrendezi végzős diákjainak a szalagavató ünnepélyt, azonban nincs két egyforma év és nincs két egyforma ünnep sem.

A szakközépiskolai osztályok tanulói asztalos, eladó és mezőgazdasági gépész végzettséget szereznek tanulmányaik végén, utána előttük is nyitva áll az ajtó, hogy letegyék az érettségit.

Svajdáné Bakóczai Ihrig Zsuzsanna, a 12/A osztályfőnöke Baumgartner Roland zakójára tűzi fel a tanulmányok végét jelző szalagot Fotó: Jámbori Tamás

- A szalagavató jelzés arra, hogy felnőttetek, jelzés arra is, hogy egy újabb mérföldkőhöz értetek - mondta ünnepi beszédében Varga Zoltánné, az intézmény igazgatója.

- Ki kell tűznötök azt az célt, ami motivál, és kell egy rövidebb távú is, aminek teljesüléséért a hétköznapokban küzdötök. Ehhez kívánok helyes döntéseket, a célok megvalósításához pedig kitartást és optimizmust - tette hozzá az igazgatónő..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!