Hírek

2017.07.04. 16:25

Jenő atya napja - Aranymisét tartott az alsósági plébános

CELLDÖMÖLK - Az aranymise az ötvenéves papi, lelkipásztori szolgálat ünnepi eseménye, amely összefoglalja, de le nem zárja a papi hivatás lényegét, a hozzá tartozó lelki közösség irányítását. Dr. Koltay Jenő, az alsósági Szent Miklós-templom plébánosa vasárnap nem kis izgalommal készült a nagy eseményre.

Gyuricza Imre

Dr. Koltay Jenőt 1967-ben szentelték pappá, káplánként tevékenykedett Pákán és Szepetneken. 1970-1975 között püspöki szertartó, könyvtáros, levéltáros volt, és máig emlegetik rendszerező és rendszerető munkája eredményeit. 1982-ben került Alsóságra, azóta óta végzi hivatásához kapcsolódó teendőit.

Akiket hajdan az elsők között megkeresztelt, mára felnőtt emberek lettek. A templom zsúfolásig megtelt a nagy eseményre. Sok helybeli érkezett, de itt voltak a tisztelők Szombathelyről, Bobáról és még a környező falvakból is.

 

Császár István kormányzó és sok paptársa tisztelte meg Jenő atya nagy napját, aki a hívektől új miseruhát kapott. Jelen voltak a város vezetői is: Fehér László polgármester, Söptei Józsefné alpolgármester, Farkas Gábor jegyző és dr. Kovács Zoltán részönkormányzati vezető köszöntötte dr. Koltay Jenőt. A város polgármestere megköszönte több évtizedes áldozatos tevékenységét, kiemelte Kresznerics Ferenc életművének gondozását, az ezért a munkáért megérdemelt városi kitüntetést, a Kresznerics-díjat, amelyet annak alapítását követően az elsők között kapott meg. Bejelentette, hogy Jenő atya idén augusztus 20-án rangos városi elismerésben fog részesülni. Festményt és Ság hegyi bort adott át az ünnepeltnek.

Kürnyek Róbert plébános méltatta dr. Koltay Jenő pályafutását, és nem volt rest kiszámítani, hogy az ötvenéves papi hivatás majdnem kétmilliárd szívdobbanást, és 18 ezer nap szolgálatot jelent.

Az aranymisét követően minden jelenlevőt szeretetvendégségre invitált az ünnepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!