Hírek

2016.05.07. 07:29

Kinézték maguknak egymást a Margaret Island tagjai

Két évvel ezelőtt alakult a Margaret Island, először csak hárman csináltuk Füstös Bálinttal és Törőcsik Kristóffal - nyilatkozza Lábas Viki énekes. Szentgotthárdon találkozhattunk velük nemrég, ott már hatan álltak a színpadon. Többnyire akusztikus koncerteken játszanak, de a legfőbb bulik a fesztiválok és a nagyszabású koncertek.

Melus Marcell

- Balatonbogláron volt ezelőtt négy évvel egy tehetségkutató, akkor Bálint és Kristóf is az előző zenekarukkal volt, illetve én is - mondja az énekes. - Akkor mindhárman különdíjasak lettünk és „úgymond” kinéztük egymást. Nem sokkal később mind a hármunk zenekara lefele szálló ágban volt, így összeálltunk, s egy zenekart alkotunk.

A zenekarral Szentgotthárdon találkozhattak nemrég a rajongók, ott már hat fővel álltak a színpadon

A zenekar szép sikereket is magáénak tudhat: két évvel ezelőtt megnyerték a Honfoglaló Magyarország zenekari tehetségkutatót, onnantól kezdődött el a pályafutásuk. Nem sokkal később bekerültek a Nagyszínpad Tehetségmutató versenyébe. Ennek köszönhetően az egész fesztiválszezont végigjátszották. Már a rádióban is hallhatják a számaikat, idén is ott lesznek a nagyobb fesztiválokon. Franciaországba is eljutottak tavaly, ott az új számunkhoz klipet forgattak. A címe Libikóka, nagy siker volt. Rómában pedig utcazenéltek.

- Az első albumunk fél évvel ezelőtt jelent meg, Egyszer volt címmel - teszi hozzá Lábas Viki. - Januárban a Balaton partján voltunk alkotótáborban, már ott nekikezdtünk a második lemezünknek, ami idén decemberben meg is jelenik. Eleinte angolul írtunk zenéket, később tértünk át a magyarra. Az első magyar szövegünket Bródy János írta, ez a Nem voltál jó címet kapta. Az első albumunk munkálataiba még Hujber Szabolcs is besegített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!