Hírek

2013.05.22. 17:25

Konzorciumot alkotnak 600 millió fejlesztésekre

A zalaegerszegi, a győri önkormányzat és a Vasi Volán Zrt. konzorciumi együttműködést hozott létre a közösségi közlekedés fejlesztése, valamint összehangolása céljából.

Kozma Gábor

Az újszerű együttműködés, amelyben a Vasi Volán is tevékenyen részt vesz,  célja a nyugat-dunántúli térség közösségi közlekedésének minőségi fejlesztése. Erre csaknem 600 millió áll  majd rendelkezésre.    

- Zalaegerszegen a  helyi autóbusz közlekedés fejlesztése, egy  dinamikus utastájékoztató és forgalomirányító rendszer kiépítése ad munkát.  Ez 23 helyi járatot és 10 megállóhelyet érint - tájékoztattak.  

Győrben  a kerékpáros közösségi rendszer kiépítése a cél,  ennek érdekében 23 helyszínen kölcsönző-tároló állomást létesítenek, 215 kerékpárt vásárolnak.

Az őriszentpéteri központban korábban újult meg a buszmegálló (Fotó: Kiss Teodóra)

A Vasi Volán Zrt pedig 185  helyközi autóbuszra dinamikus utastájékoztató rendszer telepít, ezzel  kapcsolódik a projektbe.  Az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott,  A helyi és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régióban című pályázatot a  szakhatóság  599 millió  168 ezer  227 forint  összegű támogatásban részesíti.  

- A Vasi Volán Zrt. jelen fejlesztés részeként a helyközi vonalak megállóit érintő legszükségesebb felújítási munkákat is el kívánja végezni mondta el Papp László vezérigazgató.  

Vasváron az autóbusz pályaudvar forgalmi épületét is megújítják, itt  akadálymentesítés, vandálbiztos berendezések felszerelése ad feladatot. Kisrákoson a tűzoltószertár körüli területen lévő buszforduló és tárolóhely burkolatának elkészítése valósul meg a pályázat segítségével, míg  Hegyfalun és Szelestén  új fémszerkezetű utasváró építésére kerül sor. Mint ismert,  egy döntés értelmében átszervezik a közösségi közlekedést, s ez érinti a Volán vállalatokat is.  A vasi társaság már eddig is részt vett regionális projektekben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!