Hírek

2016.05.07. 14:03

Magyarok a Barcáért - Több mint egy történet

Szombathely – Több neves futballista és családja is részt vett a Magyarok a Barcáért díszbemutatóján az Agora – Savaria Filmszínházban pénteken este.

Simán Klára

Az FC Barcelona és Messi nevét a világon mindenki ismeri. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy az ötvenes évek „Messijét” Kubala Lászlónak hívták. Miatta építették fel Barcelonában Európa legnagyobb, százezres arénáját, a Camp Nout. Aztán 1956-ban csatlakozott Kubalához Kocsis és Czibor, az Aranycsapat két játékosa. A három magyar hőssé vált Barcelonában, és meghódította a spanyol és a katalán nép szívét. Ez a történet valójában nemcsak a három játékosról, nemcsak a fociról, és nem is csak az FC Barcelonáról szól, de rólunk magyarokról, a tehetségről, a szorgalomról, az emberségről és a kitartásról, és arról, hogy az álmok megvalósíthatók – ez áll az ŐrvidékHáz rendezvényének felhívásában. A bemutatón Kocsis Tibor Balázs Béla-díjas filmrendező kérdésünkre elmondta, hogy a futball korábban nem állt közel a szívéhez, azonban a film olyan emberi drámákat, erőt és értékeket dolgoz fel, amelyekből pontosan kiderül, hogy ez mindenkihez szól – és nem csak a futball szerelmeseihez: „Több, mint egy történet” - ez a film szlogenje. - Mindig büszkeséggel tölt el bennünket, ha szóba kerülnek azok a magyarok, akik valamilyen nagy dolgot vittek véghez, akár a múltban, akár a jelenben, akár idehaza, vagy a Föld túlsó oldalán. Örülünk minden olyan eredménynek, amely a magyarok tehetségét, kiválóságát, szorgalmát hirdeti, legyen az a kultúra, a tudomány, a sport, vagy bármely más területen. Az ő példájuk erőt, hitet ad nekünk, és az utánunk jövő generációnak is. Külföldön pedig alakíthatja, formálhatja, erősítheti a magyarokról kialakult pozitív képet – jegyezte meg a rendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!