Hírek

2013.07.24. 09:42

Még melegebb lesz

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe szerdán. Napról napra melegszik majd a levegő.

Bajdó Bettina

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét. A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön elsősorban a Dél-Dunántúlon, péntektől már másutt is többfelé meghaladja a 25 Celsius fokot.

A hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27, 28 fok körül valószínű a napi átlaghőmérséklet. Ezért az országos tiszti főorvos szerdától július 26-án 24 óráig elrendelte a hőségriasztás második fokozatát. Vas megyében is nagyon meleg idő várható, szombaton, s vasárnap délire fordul az áramlás egy nyugat felől közeledő front előtt és ezzel még melegebb, száraz levegő áramlik fölénk.

Vasárnap 34-35 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, s akkor már az éjjelek sem hoznak enyhülést. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat azt kér mindenkit, hogy a nagy melegben fogyasszon több folyadékot, 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjanak a tűző napon, és védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, napfényvédő készítménnyel, illetve vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!