Hírek

2011.09.20. 14:54

Megjelölik a halakat Kőszegen

Bojlis versenyt rendezett a kőszegi horgász egyesület. A kifogott halak összsúlya 522 ezer 320 gramm volt. Folytatták a halak jelölését, mert sokféle értékes információhoz jutnak.

Némethy Mária

A Kőszegi Sporthorgász Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg nyílt bojlis horgászversenyét a kőszegi Csónakázó tavon. Ezen a versenyzők mellett a pontyok és amurok játszották a főszerepet.

A tavaszi fordulónak megfelelően kétfős csapatokban mérték össze erőiket a bojlis horgászat szerelmesei. Az első helyezett 117960 grammal Horváth Róbert és Nagy János, második  80600 grammal  Horváth László és Magyar Csaba, harmadik 57620 grammal Kohl Balázs és Vaski András lett. 
 
Nem maradt el az egyesület részéről az idén megkezdett kapitális halak jelölése sem. Ez országosan is ritkaságszámba megy - közölte  Kelemen Péter, a kőszegi horgászegyesület elnöke.
 
A halak jelölésével begyűjtött értékes információk birtokában azok növekedési képességét, a megmaradási és kifogási adatainak változásával halbiológiai adattárát bővíti az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!