Hírek

2015.10.07. 08:17

Megtaláltuk Vas megye legviccesebb és legfurcsább ingatlanhirdetéseit

„Az ex hülye dolgai miatt válunk és így megy a ház is kalapács alá”? „Hallottál már a Puszika Oszikáról”? Válogattunk a megyei és dunántúli ingatlanhirdetések gyöngyszemeiből.

Budai Dávid

Az apróhirdetés mindig is a humor táptalaja volt, különösen igaz ez az ingatlanos hirdetésekre. Sokan a legelképesztőbb házakat kínálják eladásra, a legelképesztőbb szöveggel. Ezúttal olyan Vas megyei hirdetésekre vadásztunk, amelyek valamiért furcsák vagy viccesek voltak. Önkéntelenül belefutottunk azonban megyén túli hirdetőkbe is, és sajnos azt kell mondanunk, a legjobbakat ezek között találtuk.

Zalabéri ház kívülről...

Kezdésként jöjjön is egy a szomszédos Zalából. A hirdetés szerint Zalabérben juthatunk hozzá 5,5 millióért álmaink házához. „Szóval kellene egy ház, csendes helyen? Kis kert, négy szoba? Normális szomszédok? Most állj meg, ezt keresed!” Arra az esetre, ha esetleg ez a néhány mondat és a házról készült kép nem lenne eléggé meggyőző, máris záporoznak a megdönthetetlen érvek. „Miért kell neked ez a ház? Mert szép. Az udvaron van szilvafa, de nem valami tüskés fosóka, akkora termése van, mint egy avokádó. Mindenféle más növény, virág, meg nádszerűség, de nem ám dzsindzsa, szép rendezett, egyedi fűtés (ennél jobban nem tudsz spórolni, ez az igazi rezsicsökkentés), normális szomszédok és normális utca. Gyere, nézd meg, aztán költözz. Merthogy nem fogsz tudni ellenállni. És végezetül: Zalabér egy szép hely, van mellette egy termálfürdő is, konkrétan három kilométerre a háztól. Hát nem megéri? Szeretsz horgászni? Ott a Zala! Halottál (sic) már a Puszika Oszikáról? Az meg Zalabérből indul. Szeretnél sokat kirándulni? A dombok téged várnak. Hegyi kápolna, kilátó, sok pince, sok bor, kedves emberek.” Valóban ellenállhatatlan, ha volna ötmilliónk, mi már kezdenénk is alkudozni.

...és belülről

Sopronban egészen olcsón, 120 ezer forintért találtunk kiadó lakást, csakhogy nem mindenkinek, ugyanis a hirdetésben a: „kisállat, kutya, macska nem kívánatos” kitétel is szerepel. Ha azt hitte, csak aranyárban lehet ingatlanhoz jutni, jöjjön pár ellenpélda. Kenyeri főutcáján 3 millió 700 ezerért már miénk lehet egy jó állapotú, kétszobás ház, több férőhelyes tyúk- és disznóóllal. Szerencsére képek is vannak, így gyorsan kiderül, a jó állapotról nekünk és a hirdetőnek egészen más elképzeléseink vannak, viszont a több férőhelyes tyúkól valóban vonzó. Persze ennél olcsóbb ház is van a megyében, Köcskön 1 millió 900 ezerért már vehet egy felújítandó családi házat. Ahogyan a hirdető fogalmaz: „kis ráfordítás, nagy lehetőség, ne habozzon, hívjon, nézzük meg együtt!” Kíváncsiak lennénk, vajon a hirdető mit tekint kis ráfordításnak...

„Albérlet diáklánynak ingyen!"

Ha pedig unja már Vas megyét, akkor találtunk egy remek lehetőséget, valaki ugyanis Szabolcs megyei házát adná cserébe Szombathely környéki házért értékegyeztetéssel. Szerintünk érdemes meggondolni, talán még kereshet is rajta, de befektetésnek sem hangzik rosszul. Nem kell 3 millió forint sem ahhoz, hogy Körmenden, a belvároshoz közel szert tegyünk egy lakásra. Sőt, mielőtt azt hinné, hogy a vasi megyeszékhelyen csak kivételesen magas áron lehet kapni házat, eláruljuk, hogy 4 millió forint sem kell hozzá. Igaz, nem túl nagy, mindössze harminc négyzetméter, viszont van egy különlegessége: az energetikai tanúsítványa: G-s. Ilyennel mi még legalábbis nem találkoztunk, de úgy képzeljük, olyan mintha sátorozna az ember. Ha már az olcsóságnál tartunk, találtunk olyan albérletes hirdetést is, ahol fizetni sem kell, pénzben legalábbis nem. „Albérlet diáklánynak ingyen! Zuglóban hangulatos kis lakás hosszú távra. Jól szituált sportos fiatalember vagyok. A kölcsönös színpátia (sic) nagyon fontos.” Vidám költözést kívánunk!

Meszleni ingatlan.

Persze nem csak olcsón vagy ingyen lehet ingatlanhoz jutni. Meszlenben például potom 9 millió forintért már miénk lehet egy komfort nélküli ház. Igaz, a telek több mint 7 ezer négyzetméter. Vannak aztán olyan házak is, amelyek nem bízzák a tulajdonosokra a hirdetés feladását. A kedves kis lakás 6 millióra taksálja magát és Túrkevén él. „Szia! Lakáska vagyok! Kedves nézelődő, szeretném bemutatni magamat. Kicsi lettem! Jobban mondva kinőttek, de nem mint egy ócska ruhát, hanem mint a pici baba a tipegőt. Pikk-Pakk! A kedvességes lakóim megsokasodtak és felcseperedtek, nagyobbat keresnek, Én viszont várom azt a fiatal párt vagy szinglit, vagy kicsi családot, akinek az éveit meg tudom szépíteni! Elég nagy leszek számukra! Gyere, nézz meg, elvarázsollak! A lakóimat sem felejtem el, Ők kertes házat szeretnének, ezért cserélj velük, vagy vegyél meg. Megegyeznek veled! Értékem felbecsülhetetlen – emlékek, nevetések, boldog évek – de alkuképes. Hívj vagy írj!”

"Eldaná megötökölt (sic) 27 milliós házát."

Vannak aztán egészen különleges hirdetések is. Karakón valaki "Eldaná megötökölt (sic) 27 milliós házát. Gyógyfürdő közel, nagy vadászterületek, 8 út mellet." Pedig minket majdnem meggyőzött, de féltenénk a nyugalmunkat, ha nyolc út kereszteződésében kellene élnünk.

„Az ex hülye dolgai miatt válunk...

A végére hagytuk a kedvencünket, a dinnyési 34 millió forintos házat igazán viccesen árulják: „Az ex hülye dolgai miatt válunk és így megy a ház is kalapács alá, még mielőtt ketté fűrészelnénk, inkább eladjuk, mert a fűrészt már eladtuk. Fiatalos, modern színek, különleges megoldások (aminek a felét ex nem akarta, mikor kész lett, ő volt mégis a legarcabb, de szuper lett!) A szomszéd fűje tuti nem zöldebb, és szerencsére elég távol vannak, hogy ne horkolásra és lábszagra feküdj, kelj. A pálinkája mondjuk jóóó! És szokott fakultatívban disznóvágást tartani. Az egész építkezést mi felügyeltük, így tuti nincs kispórolva belőle az anyag. Én a házat megtartanám, de sajna exszel együtt van abból meg már elég. Minden adott a boldogsághoz, de már nem nekünk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!