Hírek

2017.08.18. 19:16

Megújuló járda és közösségi tér Tompaládonyban

TOMPALÁDONY - Búcsúval egybekötött közösségitér-átadót tartottak a faluban, időközben befejeződött a helyi útfelújítás is.

Cseszkó Tamás

Hodvogner László, Tompaládony polgármestere Ágh Péter országgyűlési képviselővel közösen nyitotta meg azt a búcsúval összekötött közösségitér-átadást, amelyet annak örömére szerveztek, hogy központi támogatásnak köszönhetően elkészült a falu legújabb fejlesztése. A fatetővel ellátott építmény kiváló helyszíne lehet a település közösségi rendezvényeinek is.

Hodvogner László elmondta: pénteken elkészült a Hunyadi utca járdafelújítása is. Ezen két projektet az adósságkonszolidációból kimaradt települések támogatásából tudták megvalósítani, Tompaládony összesen 6,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Belügyminisztériumtól. Mint ismert, azok a települések részesülhetnek a forrásból, amelyek a felelős gazdálkodásuknak köszönhetően nem rendelkeztek adóssággal.

Ágh Péter országgyűlési képviselő Hodvogner László polgármesterrel, a helyi plébánossal és a helyi képviselő-testület tagjaival a fedett közösségi tér átadásán Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte az összetartó közösségek fontosságát. Mint mondta, jó látni, hogy Tompaládonyban is történnek örömteli fejlesztések, melyek jelentősen javítják a lakók életminőségét.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően ökumenikus istentiszteletet tartottak, majd a szórakozásé volt a főszerep. Egyebek között élőcsocsó, rodeóbika, ugrálóvár és foci várta a tompaládonyiakat.

Az este bállal folytatódott, Bakos Roland zenélt, a lelkes közönség pedig sokáig mulatott a népszerű slágerekre.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!