Hírek

2013.06.02. 14:20

Művészeti tábor - Kigyógyulni korunk dekadenciájából

Vasszécseny - A Nyugat-magyarországi Egyetem képi ábrázoló szakos, festő szakirányos hallgatói idén második alkalommal vettek részt Tóth Csaba festőművész irányításával a művészeti táborban.

Simon Erzsébet

Vasszécsenyben, a lakóhelyén szervezte meg Tóth Csaba festőművész a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ képi ábrázolás, festő szakirányos hallgatóinak idei plein air táborát.

Fotó: Szendi Péter

Az avantgárd ámokfutó százada után az empirikus festészet újra felértékelődőben van hallottuk a festőművésztől. A plein air festészeti tapasztalatok a festészeti műveltség egyik alaprétegét jelentik ismét. A természet már oly sokszor volt az élet tanítómestere, csak az elődök gyakran ezt megtagadták. A természet, a Föld, és rajta az ember egy élő egész. A csak tiszta forrásból mindig azt jelenti, hogy ide, a közös élethez kell visszatérni, hogy korunk dekadenciájából kigyógyuljunk.

Vasszécseny képzőművészeti múltja: Steffek Abin, Jaksa István, Pozsonyi János festőművészek itteni működése, jelene: Szkok Iván, Tóth Csaba, Tóth Lívia, Tóth Katalin, Varga Bernadett képzőművészek kötődése, a természeti adottságok, a két műemlék kastély, a két régi templom, a vadregényes faluhatár eleve kínálja egy művésztelep megtelepedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!