Hírek

2013.04.23. 15:14

Nagytakarítás Kőszegszerdahelyen: a férfiak fákat metszettek, az asszonyok rendet raktak

Kőszegszerdahely - Az egészséges lokálpatriotizmus, a település szeretete összekovácsolta a kőszegszerdahelyieket, akik két hétvégén tavaszi nagytakarítást tartottak falujukban.

Némethy Mária

- Én mindig azt vallottam: rendet kell csinálni és rendet kell tartani a környezetünkben. Ezt így tanultam otthon, ezt próbálom polgármesterként a faluban is megvalósítani, el is fogadják az itt élők  - mondja Takács Péter,  Kőszegszerdahely polgármestere.

A faluban ebben a hónapban kétszer hirdettek közösségi munkát. Mind a két hétvégére szervezett közös megmozdulás nagyon eredményes volt. Pontos adat ugyan nincs rá  nem volt sem névsor, sem népszámlálás , de úgy 55 fő megmozdult a faluban, részt vett a munkában.

Rendezettek, tiszták lettek  mindenhol Kőszegszerdahely utcái. Fotó: Önkormányzat

Külön dolgoztak a férfiak, külön a nők. A férfiak a régi iskolából és tanítólakásból kialakított, felújított közösségi ház udvarát tették rendbe. melléképületet bontottak, fákat metszettek. Volt bőven munka és gaz az udvaron, hiszen régóta elhanyagoltan állt az épület és környéke. Az önkormányzat döntött annak felújításáról, közösségi célú hasznosításáról. A kőszegszerdahelyi asszonyok a falu utcáiban dolgoztak, segítettek a rendrakásban. A visszametszett fák, tuják ágait szedték fel, árkokat, járdákat takarítottak.

- Külön öröm volt, hogy az önkormányzat tagjai is teljes létszámban kivették részüket a feladatok elvégzésében -  újságolta elégedetten Takács Péter polgármester.

Nem újdonság Kőszegszerdahelyen a falu közös erőfeszítéssel történő csinosítása. Ezt minden tavasszal megteszik az ott élők. Az elmúlt években járdák rendbe tételéhez is megmozdultak a kőszegszerdahelyi férfiak, de ha kellett bozótot is irtottak. A közös munka, a falu szeretete összekovácsolta őket, így ünnepelni is szeretnek együtt. Például közösen búcsúztatták az óévet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!