Hírek

2009.07.29. 02:28

Negyvennégy őriszentpéteri tanuló nyaralt a Balatonnál

Őriszentpéter - Immáron sorozatban 15. alkalommal szerveztek tábort az őriszentpéteri iskola diákjainak. Idén Balatonszepezdet és a Balaton-felvidéket tűzték ki úti célként.

Vas Népe

Július negyedikén indult útnak a 44 diák és a három kísérőtanár. A hagyományokhoz híven idén is a strandolásé és a túrázásé volt a főszerep. A jó időnek köszönhetően szinte minden nap máshol mártóztak meg a hűs Balatonban a gyerekek. Fürödtek Révfülöpön, Ábrahámhegyen, Zánkán és Balatonszepezden is. Jókat úsztak, lubickoltak, vízi csatáztak a diákok. Mivel mindenki szervezetére kitűnő hatással van a sportolás, a mozgás, ezért minden reggel futással és úszással kezdték a diákok a napot. A Fülöp-hegyi kilátóhoz nyolc kilométeres gyaloglás után jutottak el a gyerekek, ahol a Balaton csodálatos látványa tárult eléjük. Másnap lovas kocsik vitték őket Salföldre, ahol betekinthettek a táborozók a major növény és állatvilágába. A 12 kilométeres erdei gyalogtúra során két kilogramm vargányát szedtek a diákok, amit a strandon fagyira váltottak. A túrázás és fürdőzés mellett kvíz vetélkedőt is tartottak, amelynek során a gyerekeknek az alapműveltséghez tartozó kérdéseket tettek fel. Ügyességi vetélkedőkben sem volt hiány, a lányok körömfestésben, a fiúk hajzselézésben mérhették össze a kreativitásukat. Igazi remekművek születtek. Este egy fergeteges karaoke versenyen daloltak a gyerekek. A produkciókat öttagú zsűri értékelte. Egyik este a táborozók a révfülöpi kertmoziba látogattak el, majd gyalogosan indult a csapat az öt kilométerre lévő szálláshelyre.

A Káli-medencét szegélyező fokozottan védett értékekben bővelkedő Hegyes-tű meghódítása nagy kihívást jelentett a táborozóknak, a túra teljesítését az esős idő is hátráltatta. A nap látnivalókban gazdag (Balaton, a Káli-medence, és a vulkáni hegyek sokaságának panorámája) 20 kilométer hosszú gyalogtúráját a zánkai strandon egy frissítő lubickolással szakították félbe. A táborban résztvevő első és második osztályosok is kitartóan teljesítették az út nehézségeit. Esténként billiárdozással, focizással és játékkal töltötték el az időt a gyerekek. A utolsó napra fürdőzést terveztek, azonban az időjárás áthúzta a tervüket, így a délelőtti pakolást követően a versenyek értékelését hallgathatták meg a diákok, megtörtént a díjak kiosztása, valamint elbúcsúztatták a táborban résztvevő 8. osztályosokat, majd busszal Keszthelyre indult a csapat ahol megtekintették a vasútmodell és a vadászati kiállítást. A diákok jól érezték magunkat a sporttáborban, ahol aktívan pihenhették ki az iskolai egész éves fáradalmait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!