Hírek

2009.04.01. 02:27

Nehéz, de eredményes éve volt a Répcelaki Sportegyesületnek

Répcelak - A nehézségek ellenére eredményes évet tudhat maga mögött a város sportegyesülete; tagjai bizakodva tekintenek az idei esztendőre is - hangzott el a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

Simon Erzsébet

Haraszthy István ügyvezető elnök számolt be a város vezetőinek a legutóbbi testületi ülésen a Répcelaki Sportegyesület elmúlt évi munkájáról, s az idei tervekről is szólt. Elöljáróban leszögezte: szigorúan takarékos gazdálkodás mellett a költségvetésük ahhoz volt elegendő, hogy a szakosztályok zavartalanul működhettek. Ehhez minden bizonnyal az is hozzájárult, hogy két új támogatót is sikerült szerezniük. Újabb öt évre megállapodtak a legnagyobb támogatójukkal, a Lindével, így az önkormányzati segítséggel együtt kielégítőnek tetszik az idei költségvetés is.

Az egyesületnek egyébként számos új kihívásnak kellett megfelelnie, s ezek bizony jórészt negatívan érintették a sportszervezetet - fogalmazott az ügyvezető. Példaként említette az utánpót- láscsapatok többletkiadásait. Jóllehet központi források is gyarapították a kasszát, a sportegyesületnek és az általános iskolának is jóval több pénzt kellett e célra fordítania. 

Haraszthy István ehhez annyit fűzött, hogy meggyőződése szerint ez a befektetés néhány éven belül kamatozni fog. Az általános iskolával például együttműködési megállapodást kötöttek, ebben konkrétan meghatározták a közös feladatokat, az iskolai és a sportegyesületi teendőket. Örömmel jelentette be, hogy megkezdődött az utánpótlás-nevelő központ létrehozása répcelaki székhellyel, a tervek érintik a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyét is.

Az egyesület élén személyi változások is történtek az elmúlt évben: dr. Németh Kálmán társadalmi elnöknek, illetve Bíró József elnökségi tagnak le kellett mondania a funkciójáról, mert időközben megjelent az összeférhetetlenségi kormányrendelet. A tavaly ősszel tartott küldöttközgyűlésen új tisztségviselőket választottak: a társadalmi elnök Molnár Árpád, a Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezet elnöke, elnökségi tag pedig Winkler Krisztina, a helyi tévé főszerkesztője lett. Az egyesület három, labdarúgó-, kézilabda- és tekeszakosztályt működtet. A női és a férfi kézilabdázók egyaránt a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban szerepelnek. 

A férfiak az elmúlt szezont dobogós helyen zárták, az idei évad őszi teljesítménye viszont elmarad a várttól. A hölgyeknél örvendetes, hogy a korábbi létszámgondok megoldódni látszanak a fiatalításnak köszönhetően. Jelenleg 14 igazolt játékossal rendelkeznek. Az egyesület legsikeresebb szakosztálya kétségkívül a teke. Tavaly a másodosztály nyugati csoportjában szerepeltek, s a Répce-parti szurkolók örömére megnyerték a bajnokságot. Az elnökség döntése értelmében zöld utat kaptak az újabb első osztályú megmérettetéshez. A bizalommal nem éltek vissza: négy fordulóval a bajnokság vége előtt az előkelő második helyen állnak, s dobogón szeretnének végezni.

Haraszthy István az egyesület terveiről is szólt. Köztük megemlítette, hogy bár a beruházás az önkormányzat fejlesztési elképzelései között nem szerepelt prioritásként, mégis szeretnék, ha megépülhetne az a 150-200 személyes fedett lelátó, amely alkalmassá tenné a sportlétesítményt nemzetközi mérkőzésekre. A jövőben még nagyobb hangsúlyt kap a sportolói utánpótlásképzés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!