Hírek

2017.09.03. 18:35

Rátermett védelmezők mérettek meg a a Vas Megyei Polgárőr Napon

TÁPLÁNSZENTKERESZT - Több évtizedes hagyománya van már a Vas Megyei Polgárőr Napnak, idén Táplánszentkereszt adott otthont a rendezvénynek szombaton. Csapatverseny és labdarúgás szerepelt a programban.

Vadas Krisztina

Polgárőrök lepték el Táplánszentkeresztet szombaton reggel. Mindenki tudta, hogy nem kell megijedni: a formaruhások jelenléte nem bajt jelzett a településen. Sokkal inkább vidámságot sugallt az összegyűlt tömeg – az idei Vas Megyei Polgárőr Napra érkeztek a települések önkéntes védelmezői. Több mint húszéves hagyományt folytattak Táplánszentkereszten: összemérték erejüket és tudásukat. Azonban nem csak ez adott szórakozásra okot: a rendezvényt összekötötték a Varga Lajos Megyei Polgárőr Kispályás Labdarúgó Bajnoksággal és a táplánszentkereszti falunappal.

Nem véletlen, hogy idén Táplánszentkereszten tartották az önkéntes szolgálatot teljesítők ünnepét: a Táplánszentkereszti Polgárőr Szövetség fennállásának 15. évfordulóját ünnepli. A csapatok hat versenyszámban bizonyították rátermettségüket: bűnmegelőzési teszt, elsősegély, lövészet, kerékpáros ügyességi feladat, önvédelem és akadálypálya szerepelt a kihívások között.

A résztvevőket V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötte. Kiemelte: - A Környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárság három ponton is kapcsolódik a polgárőrséghez. Egyrészt a védett és fokozottan védett területek megóvásával, másrészt a parlagfű-mentesítéssel, harmadrészt Magyarország legnagyobb szemétszedési akciója, a TeSzedd! kapcsán is. Emlékeztetett, hogy személyesen építette be a vidékfejlesztési programba a polgárőrök gépkocsiellátását.

Bedi Ákos, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is szólt a megjelentekhez.

- Ma Magyarországon több mint 2 ezer egyesületben több mint 60 ezer polgárőr tevékenykedik, dolgozik a települések közrendjének és közbiztonságának megóvásán. Vas megyében 78 egyesület és 1971 polgárőr szolgál nap mint nap - tudatta az elnök. Hozzátette: nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy ezek az emberek önzetlenül, önkéntesen, anyagi ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak. A versenyek után a falunapi prog-ramokkal folytatódott a délután, majd éjszakába nyúló koncerteken mulattak a táplánszentkeresztiek és vendégeik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!