Hírek

2015.04.02. 12:59

Riportunk nyomán vádemelés: gyerekek ütötték-verték egymást Egervölgyben

A Vasvári Rendőrkapitányság lezárta a nyomozást a 17 hónapos kislány bántalmazása ügyében Egervölgyben. Nem állapítottak meg bűncselekményt. Viszont a Szombathelyi Járási Ügyészség vádat emelt testi- és becsületsértés miatt.

Szendi Péter

A vaol.hu-n november 4-én „17 hónapos kislányt bántalmaztak a vasi faluban” címmel megjelent cikkel kapcsolatban a Vas Megyei Főügyészség azt a tájékoztatást adta ki, hogy a Vasvári Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte. A nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható a 17 hónapos kislány bántalmazása.

Novemberben készült felvétel a kislányról
Archív fotó: Szendi Péter

Az ügyben a Szombathelyi Járási Ügyészség két személlyel szemben emelt vádat csoportosan elkövetett garázdaság, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt. A vádirat szerint a vádlottak családjai között az egyik család szabadon tartott kutyái miatt megromlott a viszony. 2014. október 30-án, Egervölgyön, a Kossuth Lajos utcában a felnőtt vádlott és egy gyermek között a fentiek miatt szóváltás alakult ki. Ennek során a vádlott a gyermekkorú kezét megragadta, rángatta, majd kölcsönösen arcon ütötték egymást.

Ezt látva egy másik fiatalkorú vádlott számon kérte az idősebbet, majd szóváltást követően ismét dulakodni kezdtek, egymás haját tépték, mindketten földre kerültek.

A kölcsönös bántalmazás miatt az idősebb és a vitába beleavatkozó fiatalkorú vádlott nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, míg gyermekkorúnak sérülése nem keletkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!