Hírek

2013.06.20. 13:29

Szentivánéji vigasságok Szombathelyen

Szombathely - Az éjféli tűzijátékkal zárul a június 22-én, szombaton rendezett programsorozat. A Szentivánéji vígasságok keretében lesz vásár, számos koncert, játszóház a gyerekeknek.

Merklin Tímea

A  Bartók Béla körúton délelőtt 10 órától hajnali 1 óráig áll majd a vásár, amelynek forgatagát mutatványosok megjelenése színesíti.  21.30-kor kezdődik a Sárkányverő felvonulás.

A szigeten 14 órától 18 óráig rendezik meg a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő Tűzokádó játszóházat. A kézműves foglalkozásokon sárkánybábot lehet készíteni. 15 órától Róka Szabolcs a Szent György és a sárkány zenés meséjét adja elő.

A Tófürdőn 10-16 óra között sportvetélkedők lesznek: strandröplabda, -kosárlabda, -foci, -lábtenisz, -tollaslabda és kötélhúzó bajnokságok. A helyszíni nevezés minden sportágban díjtalan.

Az interaktív Sárkányvárban a vitézek a kardjukra gyűjthetik a hét próba pecsétjeit, mint Vörös Máté. Fotó:  Szendi Péter

A nagyszínpadon az emlékmű alatt 14 órától WestSide táncbemutató lesz, 14.30-tól pedig Galaxy Rock and Roll táncbemutató. 15.30 órától a Karak Zenekar játszik alternatív zenei és népzenei indíttatású muzsikát, igazi alternatív indie-folkot. 17.30 órától a SoulWawe, az első Magyarországon ismert post-grunge zenekar ad koncertet. 19.30 órától Ed Philips and the Memphis Patrol koncert lesz. A bildeini Picture On fesztivál bemutatja az Elvis Live! produkciót. Ed Philips and the Memphis Patrol legénysége színpadra viszi Elvis Presley legdögösebb dalait. A fergeteges Elvis-őrületet a banda amerikai katonai egyenruhában teszi ellenállhatatlanná.

22.30 órától a Gringo Sztárt láthatjuk. Geszti Péter a legendás Rapülők és a Jazz+Az után egy újabb zenei formációt hozott össze. A dalok sokszínűek, egy valami mégis közös bennük: a vidám, nyári hangulatú dallamok és a fülbemászó gesztisen komoly mondanivalót rejtő szövegek.

A Vasi Skanzenben 20 órától 23 óráig  éjszakai tárlatvezetéseket tartanak, amelyek fél óránként indulnak, és az egy órás  barangolás során a régi korok Szent Iván-éji élményeit idézik.

Programok, rendezvények, események Vas megyében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!