Hírek

2009.09.30. 02:26

Színházi est a kultúra jegyében

Őriszentpéter - Őrségi amatőr színjátszó estet szervezett az őrségi kisváros művelődési házába az Őriszentpéterért Egyesület és az Őriszentpéteri Ifjúsági Egyesület közösen. Jó hangulatú estet sikerült tető alá hozniuk.

Varga Nóra

Már régóta dédelgetett vágyuk valósult meg az Őriszentpéterért Egyesület színjátszóinak nemrég. Mégpedig az, hogy a környékbeli amatőr színjátszó csoportok egy estén közösen szórakoztatták a közönséget. Nyáron az őriszentpéteri színjátszók több faluban felléptek vidám hangulatú népi darabokkal. Egy-egy környékbeli vagy helyi rendezvény sikere igazolta, hogy igény van színházi, szórakoztató műsorok előadására. Lázas szervezésbe kezdtek az egyesületi tagok, hamarosan kialakult a meghívottak köre. Ajánlatot kaptak a Házibulisok Musical Színpadának műsorára is. Arra gondoltak az egyesületi tagok, hogy beillesztik a színjátszó est műsorába a fiatalok produkcióját, és közösen rendezik meg az estet az Őriszentpéteri Ifjúsági Egyesület tagjaival. Külön öröm, hogy egy őriszentpéteri lány is szerepel a házibulisok műsorában.

Az őriszentpéteriek előadásában színre került A rumra cserélt feleség című népi komédia. A szereplők ízes beszólásait, a jó alakításokat a közönség hangos nevetéssel jutalmazta. A darab végén a vendégek vastapssal honorálták a játékot. A pankasziak 50 év nagy idő című műsorát, majd Nóthy Károly két humoros jelenetét Mi szükség van a szúnyogra? a kisrákosiak, A nagybácsi címűt ismét a pankasziak adták elő. Tapsviharral jutalmazták a jelenlévők ezeket a produkciókat is.

A Vas megyei fiatalokból alakult musical színpad műsora hatalmas sikert aratott. Házibulis hangulatú egyórás műsor következett. Jobbnál jobb zenei számok, igényesen koreografált tánc- és színpadi jelenetek sorjáztak. A nézők közül talán sokan táncra is perdültek volna, de telt ház mellett csak lábbal, testmozgással érezhették a ritmust. Amikor megjelentek az otthonkás fiatalok, mindenki nevetett. A produkció része volt egy hastáncos jelenet. A legyezőszerű pörgéssel, profi módon előadott tánc szinte ámulatba ejtette a nézőket. A műsor végén ismét hosszas tapssal követelték: még, még, még... Rövid ismétlés után jóleső érzéssel mentek haza a nézők.

Az Őriszentpéterért Egyesület tagjai délután megfőzték a vacsorát, amellyel megvendégelték a szereplőket a rendezvény után. Alkalom nyílt megbeszélni egymással a színjátszás örömeit. A pakolás után nagy elégedettséggel beszélgettek a rendezvényről a szereplők és a vendégek. Sikerült vidám, jó hangulatú estet szervezniük az egyesületeknek, és tenni a kultúráért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!