Hírek

2009.06.24. 02:27

Tavasszal alapozták meg a bronzérmet

Répcelak - A Répcelaki SE U19-es labdarúgócsapata nagyon jól teljesített, és bronzérmet szerzett a 2008/2009-es NB III-as utánpótlás-bajnokságban.

Vastag Nándor

A répcelaki U19-es együttes már az ősszel is jól teljesített, a bajnokság felénél nyolc győzelemmel, illetve három-három döntetlennel és vereséggel 27 pontot gyűjtve az ötödik helyen állt a 15 csapatos tabellán. A vasi fiataloknak tavasszal jobban kijött a lépés, még 33 pontot szereztek (10 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség), és végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az ezüstéremre is volt esélyük, ám 13 veretlenül megvívott találkozó után az utolsó fordulóban hazai pályán kikaptak 3:1-re a Veszprémtől, így a Hévíz az Ajka-Padragkút elleni sikerrel előzött. Külön öröm, hogy a góllövőlistán 28 találattal harmadik lett a támadó Tóth Zsolt.

- Már a tavaly őszi indulás remekül sikerült, nagyon hamar megtaláltam a kezdőcsapatot, és a sorsolásunk is jó volt - mondta az edző, Csorba János, aki a felnőttcsapat élére kerülő Tóth Zsoltot váltotta. - Ráadásul zsinórban nyolcszor nyertünk, ami a játékosokat is nagyon motiválta. A tavasztól azért jobban tartottam, mert csak hatszor játszottunk itthon, nyolcszor utaznunk kellett, mégis 33 pontot szereztünk, ami azt mutatja, hogy előreléptünk.

- Az idei évünk kicsit nehezen indult, akadozott a csapatjáték, mert főleg teremben és műfüvön edzettünk a télen - folytatta a szakvezető. - De a győzni akarással átlendültünk a holtponton, sőt, idegenben hatszor nyertünk és két döntetlent értünk el, azt is a két nagy rivális, a Hévíz és a Csorna otthonában. A sikerben nagy szerepe volt a csapat tengelyét alkotó játékosoknak, így Németh Máténak - aki minden meccsen védett - Kiss Zoltánnak, Orbán Tamásnak, Széles Sándornak, Bujtás Róbertnek és Tóth Zsoltnak. De elmondhatom, hogy a többiekre sem lehet panaszom, a fiúk fogékonyak voltak a munkára, és nagyon összetartó társaságot alkottak, egymásért is küzdöttek a mérkőzéseken. Széles ugyan kiöregszik, de jó lenne együtt tartani a társaságot - bízom benne, hogy érhetünk még el szép sikereket.

 Az U16-os csapat a 14. helyen végzett.

- Februártól vettem át a csapat irányítását Németh Tibortól - tudtuk meg a trénertől, Varga Józseftól. - Eredményességben nem tudtunk javulni, de fegyelmezettségben, szervezettségben és az edzések látogatottságában előreléptünk. Mivel a játékosok az U13-as bajnokságban is szerepeltek, így két fronton harcolni azért nagyon megterhelő volt számukra. Bízom benne, hogy ez a fiatal csapat két éven belül képes lesz jó eredményre.

A bronzérmet szerzett csapat névsora: Németh Máté, Varga Ádám, Szalay András, Kiss Zoltán, Orbán Gergő, Sipőcz Tamás, Gallen István, Bujtás Róbert, Ments Barnabás, Széles Sándor, Tóth Zsolt, Bödecs Dávid, Pinezits László, Mészáros Kálmán, Bokor Kristóf, Katona Attila, Tamási Roland, Nyeső András, Takács Péter, Tóth Máté, Németh Roland, Varga Dávid. Edző: Csorba János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!