Hírek

2009.12.27. 16:21

Tizenegy gyermek állt szenteste a fa körül

Először karácsonyoztak együtt a területi gyermekvédelmi szolgálat nevelőszülői otthonának lakói. Vass Jánosék lakásában tizenegy gyermek állt szenteste a fa körül.

Nagy Ildikó

Leszel az anyukánk? Vass Jánosné, Erika soha nem felejti el azt a pillanatot, amikor a csörfös kislányok kiszálltak az autóból, és nekiszegezték ezt a kérdést.

A szeptemberi költözés óta eltelt pár hónap, és a kis csapat igazi családdá lett. Erika és férje, János hivatásos nevelőszülők, két felnőtt gyermeküket gércei házukban hátrahagyva költöztek be a jánosházi otthonba, ahol kilenc gyermeket bíztak a gondjaikra.

A legidősebb, Anasztázia 14 éves,  öccse, Krisztián 11 lesz. A nyolcéves Sanyika, a hétesztendős Kitti, a hatéves Zsófi, az ötesztendős Krisztike és a 19 hónapos Riana szintén testvérek, rajtuk kívül a kilencéves Bianka és az öthónapos Laura is a családhoz tartozik.

Sokan tettek azért, hogy az otthonban élő négy családnak szép karácsonya legyen. Az épület egykori tulajdonosa, Szabó József  aki már az avatáson is 200 ezer forintot ajánlott fel az otthon lakóinak  disznót is vágott a kedvükért, a gyerekek még most is emlegetik a szarvaskendi disznótort, kiváltképp azok, akik lovagolhattak is.

Karácsony első napjának délelőttjén kopogtattunk be a Vass család otthonába, ahol a kilenc fogadott gyermek mellett Erikáék fia, Tamás és lánya, Erika is együtt ünnepelt a szülőkkel. Az apróságok boldogan mutatták, mi mindent találtak a fa alatt: babakocsiknak, babáknak, építőkockáknak, varázspálcáknak, távirányítós autónak örülhettek a gyerekek, akiknek  talán életükben először  szép és nyugodt karácsonyuk volt. Köszönet érte mindenkinek, aki segített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!