Hírek

2012.06.03. 22:08

Trianon: soha nem szabad elfelejteni a hősöket

Szombathely - A hősök akkor halnak meg, ha elfelejtjük őket, hangzott el azon a rendezvényen, amelyet több szervezet együtt tartott meg a hősök előtt tisztelegve és Trianonra emlékezve.

Kiss Tamás

A Jobbik helyi szervezete, továbbá az 56-os Nemzeti Párt, az 56-os Magyar Nemzetőrség, az 56-os Lovagrend Vitézi Rend, az 56-os Hősök Szövetsége, a Kisgazda Párt, a Magyar Vidék 56-os Szövetség és a Szent Korona Rend vasárnap délelőtt a 18-as Honvéd úti Trianon Emlékparkban tartott közös megemlékezést egyrészt a Hősök Napja és a Trianoni békediktátom évfordulója alkalmából.

Az esemény szervezőjeként vitéz lovag dr. Csorba Boldizsár nemzetőr altábornagy először is arra hívta fel a figyelmet, hogy a Trianon által okozott sebek a magyarságban máig nem gyógyultak be, s mint arra ugyancsak kitért: a nemzetnek kötelessége, hogy emlékezzen a hőseire.

Ünnepi beszédében vitéz lovag Fejes Zoltán is hasonló szellemben, a folyamatos múltidézés kiemelt fontosságára hívta fel a figyelmet, mondván: soha nem szabad elfelejteni azokat, akik az életüket áldozták a hazáért.

A hősök igazából akkor halnak meg, ha elfelejtjük őket, húzta alá a szónok, szavait követően pedig a megjelent szervezetek képviselői koszorúkat helyeztek el az emlékparkban, zárásként pedig közösen elmondták a Magyar hitvallást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!