Hírek

2015.08.12. 08:42

Tudta-e, hogy új elnöke van a Szombathelyi Járásbíróságnak?

Szombathely - Dr. Bazsóné dr. Görög Anikót június 1-jével nevezték ki a Szombathelyi Járásbíróság elnökének. Azt vallja, hogy a hivatás iránti alázat és tisztelet egyik legfontosabb emberi érték, ami a pályán tartotta.

Bajdó Bettina

Dr. Bazsóné dr. Görög Anikó 1990-ben végzett a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ám előtte diplomát szerzett ugyanitt ágazati angol-magyar, magyar-angol szakfordítói szakon is. 1990. március 1-jétől dolgozik az igazságügyben. A helyi városi bíróságon helyezkedett el fogalmazóként, végül sikeres gyakorlati idő és szakvizsga után nevezték ki bíróvá. Először a Szombathelyi Munkaügyi Bíróságon dolgozott, 2005-től pedig a Szombathelyi Városi Bíróságon. 2012 júliusában címzetes törvényszéki bírói címet kapott. 2014. október 1-jétől megbízott elnökként, 2015. június 1-jétől pedig kinevezett járásbírósági elnökként tevékenykedik.

Elmondta, hogy polgári szakos bíró, ezen belül az összes polgári üggyel foglalkozik. Most, hogy igazgatási vezető lett, ugyanúgy bíróként is tevékenykedik, ez a munka azonban arányában kevesebb lett, mint korábban. A teljes polgári és családi jog, a kártérítési ügyek, a közérdekű adatok kiadása, a kötelmi jogi ügyek tartoznak hozzá. Hangsúlyozta, hogy szívéhez legközelebb a kártérítési ügyek állnak.

Dr. Bazsóné dr. Görög Anikó polgári szakos bíró.

Dr. Bazsóné dr. Görög Anikó a kedvenc idézetét is elárulta nekünk: „Ami bizalmat teremt, az végülis nem más, mint a vezető tisztelete a munkatársai iránt.”

Azt mondta, hogy alapvető a kommunikáció minden szinten. A legfontosabb a bírói elhivatottság, hogy érzi a hivatás iránti alázatot és tiszteletet, ami ezen a pályán tartotta őt és munkatársait is.

Van elnöki fogadóideje: kedd délelőttönként 9 és 11 óra között, előzetes bejelentés alapján várja a segítségre szorulókat, levélben bármikor lehet fordulni hozzá. Nyilvános ügyfélfogadási napot is tartanak, ez a Szombathelyi Járásbíróságon keddenként munkaidőben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!