Hírek

2016.01.22. 17:41

Uniós értékelés - Szombathelyen járt Szanyi Tibor, EP-képviselő

Szombathely - Európai minimálbér, VW-botrány és a légi utasok jogai - erről a három témáról beszélt Szanyi Tibor, MSZP-s EP-képviselő Szombathelyen.

Bakos Ágnes

Az európai minimálbér nem önmagában fontos, hanem mert a magas nyugati fizetések is okai a tömeges migrációnak - erről is beszélt Szombathelyen Szanyi Tibor. Az MPSZ európai parlamenti képviselője elmondta: a nyugaton munkát vállaló betelepülők letörik a bérfejlesztéseket. Ahogy fogalmazott: „Ez a kapitalizmus rosszabbik arca". Ezért is van szükség az európai minimálbér bevezetésére.

Az Európai Parlamenten belül a szocialisták és demokraták frakciója még idén szeretné előremozdítani a kezdeményezést, hogy legyen minden uniós országban a minimálbér a bruttó uniós átlag bér hatvan százaléka. Beszélt Szanyi Tibor a Volkswagen-botrányról is, arról, hogy felállt az uniós vizsgálóbizottság, amelynek ő is tagja. A bizottság szeretné, ha a motorok károsanyag-kibocsátását egységesen mérnék. Egyfajta „honvédő" funkciónak nevezte saját szerepét a bizottságban, hiszen Magyarországon, azon belül a Nyugat-Dunántúlon is súlyosan érinti a járműipari munkahelyeket a VW-botrány. Beszámolt saját sikeres kezdeményezéséről Szanyi Tibor: elérte, hogy az Európai Bizottság februárban információs kampányt indít azért, hogy a légi utasok tisztában legyenek a jogaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!