Hírek

2010.10.12. 23:29

Uniós támogatásból újult meg a Derkovits iskola

A Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán, jelentős uniós forrás felhasználásával valósult meg a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola korszerű intézménnyé alakítása.

Prófusz Péter

A Derkovits iskola korszerű közoktatási intézménnyé történő átalakítása, fejlesztése az energiatakarékosság tükrében címet viseli az a pályázat, amelynek keretében jelentős átalakítások történtek az 1968 óta működő intézményben. A projekt zárásaként szerdán tartott sajtótájékozatón kiderült: nagy szükség volt a felújításokra.

Dr. Kovács Péterné iskolaigazgató elmondta: a projekt első ütemében az energiatakarékosság jegyében megtörtént a homlokzati nyílászárók teljes körű cseréje, valamint az épület homlokzatának hőszigetelése és színezése. Az intézményben lévő elavult vizesblokkokat is felújították, továbbá megvalósult az iskola akadálymentesítése is. 

A projekt második ütemében zajlott az eszközbeszerzés fázisa, ekkor az úgynevezett percepciófejlesztést  - a hallásészlelés fejlesztést és a szem-kéz koordináció-fejlesztést - szolgáló eszközök, játékok és korszerű tanulói asztalok beszerzése valósult meg.

Ez kiemelten fontos, hiszen az iskolába több sajátos nevelési igényű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek jár. Mint megtudtuk: a 86 millió forint összértékű projektből a város 10 százalékos önrészt vállalt. Az iskola az infrastrukturális fejlesztések mellett tartalmi szinten is megújul, hiszen egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően a 2009-2010-es tanévtől több osztályban is bevezették a kompetencia-alapú oktatást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!