Hírek

2014.02.16. 17:05

Fúvósfarsang volt Kék Osztriga Bárral, vetkőzéssel

Nem túlzás: a kőszegi fúvósfarsang a megye legkedveltebb farsangi vígaszságáva (bulijává) nőtte ki magát. Szombaton huszonegyedszer tartották meg, de a helyszínen már nem lehetett bejutni rá.

Némethy Mária

Vasárnap hajnalban fél 5-kor mentek el az utolsó bulizók az idei kőszegi fúvósfarsangról (Fotó: Ohr Tibor)

A jegyek jó előre elkeltek, a Balog iskola sportcsarnoka csurig tele volt a szombati fúvósfarsangkor. Volt 25 fős asztaltársaság is, de a többség 8 10 fős asztal körül ült és időnként szó szerint visított, mert olyan ötletes, humoros előadással rukkoltak elő az idén is a kőszegi fúvósok.

Már a bevonulásuk nagy siker volt. A valahol a Volga mentén című örökzöldet adták elő, amelynek refrénje: Ma még nem ittunk semmit, nem mehet így... . Aztán a zenekar fiataljai megelevenítették a Rendőrakadémia híres Kék osztriga (meleg)bárját menő motorosoknak öltözve. A következő műsorszám is frenetikus sikert aratott. A zenekar egy eléggé idős tagja, a maga 150 kilójával adta elő a harmadik műsorszámot, ami erotikus volt a javából. Joe Cocker zenéjére kerültek le róla a ruhadarabok afféle lúdtánc előadása közben , egészen a fehér hosszú bugyiig és a rózsaszín melltartóig jutott. A közönség sivított. A zárás a zenekartól a Kőszeg Szombathely vasútinduló volt, egy több mint 100 éves darab, amelyet Szilágyi Miklós, a zenekar fiatal művészeti vezetője hangszerelt, s vezényelte harrypotteres varázsló jelmezében szombaton.

Hajnali fél 5-kor mentek el az utolsó vendégek a nagyon jól sikerült buliból, amelyben fellépett a Big Box, és Sopron közkedvelt bulizenekara, a Music Cafe szórakoztatta a nagyérdeműt retrózenével.

Nagy gondot okozott a zenekar elnökének, Bakos Györgynek, hogy elfogulatlan, tehát jelmezbe be nem öltözött zsűritagokat találjon a jelmezversenyhez. Mindenki beöltözött és mindenki nagyon jól szórakozott. A fúvósfarsang nagy népszerűségét jelzi az is, hogy nem kell vadászni a támogatóit. Egy A/4-es lap mindkét oldala megtelt a támogatók neveivel, hosszú volt a felsorolásuk. A többszáz tombola nyereményei is tetszést arattak. Volt köztük tele tankos autó hétvégére, karinthiai hétvége, vagy automata kávéfőző is.

Ez a farsangi bál a zenekar legfőbb bevételi forrása. Bakos György elmondta:

- A közgyűlésünk határozata értelmében a fennállásunk 150. évfordulójának méltó megünneplésére tesszük félre a pénzt, egy részét viszont hangszerek vásárlására fordítjuk. Nem bóvli minőségű hangszert vásárolunk, s ez a kategória nagyon drága. Egy tuba egymillió 700 ezer forintba kerül, egy vadászkürt 470 ezer forintba.

Nem szabad elfelejteni: tavaly minősítő hangversenye volt a kőszegi fúvósoknak, s ez alapján az ország ötödik legrangosabb zenekeráról van szó. 67 bejegyzett zenekari taggal működnek városuk és a megye dicsőségére.

Fúvósfarsang pedig lesz jövőre is minden résztvevő örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!