Hírek

2012.12.19. 16:13

Végre megoldódik a csapadékvíz elvezetése Sárváron

Sárvár - Az önkormányzat 222 millió 814 ezer forint uniós támogatást kapott, hogy megoldja a kertvárosi utcákban a csapadékvíz elvezetését.

Nagy Ildikó

A projekt megvalósulásával több évtizedes probléma oldódik meg: a jelentős pályázati támogatásból  az Esze Tamás, a Nádasdy és az Ungvár utcák által határolt kertvárosi terület több mint tizenhét utcájának csapadékvíz elvezetése épülhet ki.

Az érintett területen összesen 475 ingatlan található. A városrészben lévő vízelvezetési rendszer részben kiépítetlen, ahol pedig évtizedekkel ezelőtt kiépült - leginkább a nem megfelelő méretezés miatt - nem tudja elvezetni a lehulló csapadékot. Ezek a vízelvezetők ma már jellemzően szikkasztóként üzemelnek, ami a területen a Gyöngyös közelsége miatt amúgy is magas talajvizet tovább emeli. A  tervezett vízelvezetés három  fő rendszerre bontható.

A fejlesztés közvetlen haszonélvezői Sárvár kertváros déli részének lakói (mintegy 1425 fő),  továbbá az itt található vállalkozások és magánszálláshelyek lesznek.

A megvalósítást a közbeszerzési eljárás során kiválasztott nyertes pályázó, a Magyarországi Vasútépítő Kft. végzi.  A kivitelező a tervek szerint a projekt műszaki átadását 2013. augusztus 31-éig szeretné megvalósítani. A projektet várhatóan   a vízjogi üzemeltetési engedély megszerzésével  2013. november 30-áig lezárják.

A munkaterületet már átadták, és elkezdtek dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!