Ikervár

2012.12.10. 15:08

Bronzot Az ökör hölgyeiért

Ikervár - Újabb országos minősítést kapott a Rába(p)ART Társulat Az ökör hölgyei című egyfelvonásos drámájáért a XIV. Országos és IV. Kárpát-medencei színjátszó találkozón.

Merklin Tímea

Az ikervári Rába(p)ART Társulat (korábbi nevén Ikervári Színkör) műhelymunkájának eredményességét jelzi, hogy minden megmérettetésüket siker koronázza. A színjátszó találkozókról, minősítő versenyekről az utóbbi években rendre szakmai elismerésekkel legjobb díszlet, legjobb szcenika, bronz, ezüst minősítések tértek haza. 2010-ben SlavomirMrozek: Szerenád című abszurd drámájával arany minősítést, az amatőr színjátszók egyik legrangosabb elismerését érdemelték ki. Idén a Heves megyei Adácson rendezett XIV. Országos, ill. IV. Kárpát-medencei színjátszó találkozón Jacques Audiberti: Az Ökör hölgyei című egyfelvonásos drámájával országos bronzminősítésben részesültek. Pásti József, a darab rendezője, szereplője elmondta: A 20. század hajszálán született francia Audeberti Az Ökör hölgyeiben az egyszerű hétköznapi történéseket, többértelmű, zavaros, vibrálóan kínos szituációkba helyezi. Mindezek a titkos, homályos, fülledt képmutatások a családi dráma előjátékai. A rendező és a szereplők a darabban jelenlévő felszínes életbölcselmet éppúgy, mint a szövegben csak megsejlő drámát is igyekeztek előadássá formálni. A minősített darab szereplői: Gontranné: Pástiné Berzlánovich Gabriella, Amelie: Hegedüsné Bíró Emma, Az Ökör: Pásti József, a Fia: Szőke Zoltán.

A darabot december 14-én, pénteken 17 órától láthatja a helyi közönség az Ikervári ÁMK Batthyány Lajos Művelődési Házban a Régi szelíd esték című rendezvényen, ahol Csider Sándor költő-tanár, főiskolai docens Varázshegedű című könyvét is bemutatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!