Iklanberény

2015.02.08. 11:58

A legkisebb is számít – átadták a falubuszt Iklanberényben

Iklanberény - Falubuszt kapott Vas megye második legkisebb települése.

Cseszkó Tamás

- Kevesen vagyunk, sok az idős, rászoruló a faluban - mondta Berényi Pál, a mindössze félszáz lakost számláló Iklanberény polgármestere.

Szombaton átadták azt a falubuszt, amelyet mostantól elsősorban szociális ügyek intézésére használhatnak a lakók, díjmentesen. A polgármester további jó híreket is megosztott a megjelentekkel (ott volt a falu fele), kormányzati támogatásnak köszönhetően sikerült korszerűsíteni a fűtési berendezést az orvosi rendelőben és az önkormányzati teremben is.

Berényi Pál polgármester és Ágh Péter. Fotó: Cseszkó Tamás

- A legkisebb is számít - kezdte beszédét Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki kiemelte, Iklanberény választókerületének legkisebb települése, pont ezért nagyon fontosnak tartotta, hogy részt vegyen az átadáson. A képviselő emlékeztetett, számos jó dolog történt a településen. Tavaly például a falu is részt vett abban a sikeres pályázatban, amelynek révén fejlesztették a térségben a közösségi közlekedést, így elkészülhetett itt is a fedett buszmegálló. - Arra biztatom a falu vezetőit, hogy figyeljék a pályázati lehetőségeket, próbáljanak meg kihasználni minden alkalmat, hogy Iklanberény tovább fejlődhessen - mondta a képviselő, majd meghívta a helyieket Budapestre, egy parlamenti látogatásra, immáron az új busszal.

Az átadáson részt vett Gagyi Levente megyei önkormányzati képviselő, valamint dr. Németh Sándor, Bük polgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!