Rendőrségi hírek

2022.12.05. 10:48

Huszonkettő balesetnél helyszíneltek a hétvégén a rendőrök Vas megyében

Két ittas, valamint vezetői engedély nélkül közlekedő járművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások Vas megyében. Huszonkét balesetnél is helyszíneltek a hétvégén a megyei rendőrök.

police.hu

Forrás: police.hu

Két ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a hétvégén a Vas megyei rendőrök. Egy szombathelyi sofőrt 2022. december 3-án, Szombathelyen a Thököly Imre utcában igazoltattak, egy kistokaji lakost pedig 2022. szeptember 4-én, Szombathelyen, a Nádasdy Ferenc utcában vontak intézkedés alá a járőrök. Mindkét járművezetővel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, ezért őket további mintavételre előállították. Mindkét járművezetővel szemben az illetékes rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A kistokaji férfi vezetői engedélyét átadni a helyszínen nem tudta, mert azt már korábban bevonták.  

Nagysimonyiban, a Jókai Mór utcában intézkedtek egy 22 éves járművezetővel szemben az egyenruhások. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfit a Fonyódi Járásbíróság a vezetéstől már korábban eltiltotta, valamint a gépkocsi műszaki érvényessége lejárt. A rendőrök a sofőrt előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a további szabályszegések elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság december 5-én ismét prevenciós ellenőrzést indít az ittas gépjárművezetők kiszűrésére és a közlekedési balesetek megelőzésére. Az akció időtartama alatt meghatározott útszakaszokon megyeszerte ellenőrzik a rendőrök a gépjárművezetőket.  

A Főkapitányságra a 2022. december 2-án 5 óra és 2022. december 5-én 5 óra közötti időben nyolc, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink tizennégy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek - olvasható a police.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!