Tragédia

2019.07.26. 12:21

Nagymama és 9 éves unokája haltak meg a simasági lakástűzben (Frissítve)

Még ma délután rendkívüli testületi ülést tartanak, azt vitatják meg, hogy hogyan ‎tudnak segíteni a családon, a szülőknek.

VN, HI

Fotó: HI

16:30

Büntetőeljárás indult a simasági tűz miatt:

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja a tűzeset körülményeit – derül ki a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

14.10

Az ágy gyulladhatott meg, onnan terjedhetett a tűz a lakás többi részére a simasági házban – ez egyelőre nem hivatalos információ a helyszínről.

A négylakásos társasház többi lakója is otthon volt, amikor ‎felcsaptak a lángok, most az udvaron várakoznak, hogy hazamehessenek. Rendőrségi szalaggal vették körül az épületet, az áldozatokat még nem vitték el a háztól.

Tart a rendőri helyszínelés és a tűzvizsgálat, ez utóbbinak legkorábban 30 nap múlva lenne nyilvános az eredménye, mivel azonban halált okozott a tűz, a rendőrség az illetékes a vizsgálatban.

 

13.30

Nagymama és az unoka haltak meg a tűzben.

Molnár László polgármester csak kereste a szavakat: tragédia, így fogalmazott.

Még ma délután rendkívüli testületi ülést tartanak, azt vitatják meg, hogy hogyan ‎tudnak segíteni a családon, a szülőknek.

Azt is megtudtuk: három hete ‎halt meg a nagypapa, egy ereje teljében lévő ember, az is óriási sokk volt, most pedig ez a tragédia.

13.20

A kimentett három ember közül ketten nem élték túl a tűzesetet – tájékoztatta lapunkat Kiss Péter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője.

13.00

Pénteken a déli órákban kigyulladt egy társasház egyik lakása Simaságon. Információink szerint a tűzben ketten életüket vesztették, az áldozat a nagymama és kilenc éves unokája voltak. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de sajnos nem tudtak már rajtuk segíteni.

Fotó: HI
Fotó: HI
Fotó: HI
Fotó: HI

12.20

Tűz keletkezett egy társasházi lakásban, Simaságon, a Május 1. utcában. Bútorok égtek az egyik helyiségben. Az épület füsttel telítődött. A sárvári és a kapuvári hivatásos, valamint a csepregi önkormányzati tűzoltókat riasztották a tűzesethez, amelyhez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult. Az egységek az égő lakásból két embert, a szomszédból pedig egy lakót kimentettek. A rajok egy gázpalackot is kihoztak az épületből és eloltották a lángokat. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett – írja hivatalos oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában