Körmend

2013.11.21. 16:25

Az ''igazságtalan'' egykulcsos adó ellen

Körmend – Aláírással az igazságtalan egykulcsos adó ellen címmel tartott sajtótájékoztatót az Együtt-PM Szövetség csütörtökön.

Farkas Eszter

A kórház épülete előtt várták a sajtó képviselőit csütörtök délelőtt az Együtt-PM tagjai. Táblával, szórólappal, aláírásgyűjtő ívvel készültek a politikusok, ugyanis az egykulcsos adó ellen szólaltak fel. Székely Sándor, az Együtt-PM Szövetség politikusa, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke elmondta: az egykulcsos adórendszert igazságtalannak tartják, mert a gazdagoknak ad és a szegényebbektől vesz el. Wrzava Pál, az Együtt-PM egyéni országgyűlési képviselőjelöltje is bemutatkozott, s ismertette programját. Így beszélt arról, hogy ezen a környéken kiskeresetű emberek élnek, akik szénnel, fával fűtenek, s így a rezsicsökkentés nem érinti őket.

 

– A sajtótájékoztató helyszíne is fontos, hiszen nem véletlenül szerveztük a kórház elé. Ez a város többet ér annál, hogy ne szülessenek gyermekek. A kismamáknak azonban Szombathelyre kell menni szülni. Ráadásul ha póriasan akarok fogalmazni a belgyógyászati osztályból elfekvőt csináltak. A körmendi kórház 70 ezer ember ellátásáért felelős. Ezeken mindenképpen szeretnénk változtatni – fejtette ki. Az EgyüttPM délután Szombathelyen is gyűjtötte az aláírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!