Körmend

2014.12.04. 18:02

Két életmentő műszert kapott a körmendi mentőállomás

Fennállásának 25. jubileumát ünnepli idén a körmendi Lions Klub - a jeles évforduló alkalmából az egyesület két életmentő műszert adott át a településen működő mentőállomásnak csütörtökön.

Markó Petra

Dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója elmondta: a körmendi klub egyidős a magyar Lions mozgalommal. A szervezet mozgatórugója a kezdetektől az egészségvédelem. Örömét fejezte ki, hogy a helyi klubot nagy elismerés és megbecsülés övezi, hiszen beépültek a város életébe és számítanak rájuk. Azt, hogy az egészségvédelem, az egészségügy mennyire fontos az itteni szervezetnek, jól példázza a mostani esemény- tette hozzá a vezető.

Az egyesület 1990-ben támogatta először a mentőállomást, akkor egy mentőautót szereztek be nekik- kezdte történelmi áttekintését Scheiber Mihály, egyesületi tag. Az elmúlt években több, mint 20 millió forintot fordítottak jótékony célra. Ebből a forrásból többek között a körmendi kórházba is jutott: nélkülük nem lenne például a szemészeti szakrendelőbe szemvizsgáló berendezés, magas színvonalú kardiológiai ellátás, terheléses EKG vagy színes ultrahang.

Bognár Zoltán, a körmendi mentőállomás vezetője elmondta: szerencsésnek mondhatják magukat, hogy rájuk esett az idén a klub választása, és őket támogatják. Az átadott infúziós pumpa, amely a gyógyszeradagolást segíti, valamint a motoros szívó, amely a légutakat biztosítja egymillió forintba kerül. Mindkettő fontos szerepet játszik a sürgősségi betegellátásban, amit jelenleg a mentőállomás egyedüliként végez a körmendi, őrségi és vasvári térségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!