Körmend

2015.08.14. 18:26

Körmendi Napok: Hat nap zene, gasztronómia

Körmend – A Született tehetségek kiállítással és a Borok utcája nyitányával hivatalosan és ünnepélyesen kezdetét vette az idei Körmendi Napok.

Bakos Ágnes

Hat nap zene, kultúra és gasztronómia – erről szól a Körmendi Napok, ami mindjárt egy visszatérő programmal vette kezdetét: harmadszor hívták össze a körmendi született tehetségeket egy közös tárlatra a Sala Terrena Galériában. Laczó Tamás, a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója sorolta: grafikák, festmények, fotók és idén már gravírozott üvegek és nemeztárgyak is a falakra és vitrinekbe kerültek.

– Óriási hagyomány már a városban a Körmendi Napok – emlékeztetett megnyitóbeszédében Bebes István polgármester. Több mint tíz éve igyekeznek egyre gazdagabb programsort szervezni az augusztus 19-ei csónakfelvonulás és tűzijáték köré. Ahogy Bebes István fogalmazott: körbeépült a hagyományos rendezvény kultúrával, zenei programokkal és némi sporttal, hiszen a streetball fesztivál is a Körmendi Napok része már.

A Körmendi Napokon gasztronómiai programok is lesznek. Bebes István polgármester Fülepp Zoltánnal koccint a rendezvény sikerére. Fotó: Szendi Péter

– Körmend központja már közösségi tér, találkozások, borozgatások helye, mondta el a polgármester. Hozzátette: ragaszkodik Körmend a nívós rendezvénysorhoz, és építik tovább a jövőben.

A gasztronómia különleges szerepet kap a rendezvényen. Megválasztották korábban a város tortáját, elkészült tavaly a Batthyány-szelet, idén pedig úgynevezett „fogd és vidd" sütemények versenyét tartják.

Borok is versengenek, idén már negyedszer. Szakértő zsűri és civilek is kóstolgatják a nevezett nedűket, hogy vasárnap kiderüljön, melyik lesz idén Körmend város bora.

– A hőség elől érdemes a programrengetegbe menekülni – fogalmazott H. Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ igazgatója. Szombaton ad néznivalót a Retina fotókiállítás a körmendi ünnepi pillanatokról, és szintén szombaton nyílik tárlat Batthyány Ádám vitézeiről avagy a tízéves Batthyány Lovas Bandériumról.

Lesz még kreatív játszóház, arcfestés, lufihajtogatás és csillámtetoválás is, vagyis nyár végi programsokadalom a legkisebbeknek.

Szerepel a Bohóc színház és fellép az Iszkiri zenekar – szintén a kicsik örömére. Tízéves jubileumát ünnepli a Batthyány Lovas Bandérium, felszentelik az új zászlót a jeles alkalomból.

A zene az kell – ennek a gondolatnak a jegyében telik meg a Szabadság tér szombat este: fellép Sub Bass Monster, a Honeybeast és a Carbonfools.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!