Körmend

2016.02.23. 09:23

Orvosi eszközök a jótékonysági bál bevételéből

Körmend - Jótékonysági bált rendezett a Lions helyi klubja. A bevételt orvosi eszközök vásárlására fordítják.

Kozma Gábor

A szív és az ész, az érzelem és a segítés nemes egységében - ez volt a jelszava a körmendi oroszlánosok báljának, amelyen részt vett Bebes István polgármester és Gombásné Nardai Ibolya járási hivatalvezető. Kijutott a szívélyes vendégfogadásból a szombathelyi klub tagjainak, de eljöttek a bálra a zalai klub tagjai, a körmendi mentőállomás dolgozói is.

Soós István, a klub elnöke elmondta, hogy az Együtt a közösségért mottó jegyében fejlesztették és fejlesztik a jövőben is a helyi mentőállomás eszközparkját. Az elmúlt 26 évben számos intézménynek, közte a kórháznak is sokat segítettek. Több éven át támogatták orvosi műszerek vásárlását, majd a mentőállomás jutott segítségükkel egy korszerű infúziós pumpához, valamint fulladást elhárító szivattyúhoz. Soós István bejelentette: az idei bál bevételéből tovább fejlődhet a mentőállomás eszközparkja, mégpedig egy félautomata defibrillátorral, amely opcionális EKG-berendezéssel ellátott. De segítettek már zalai fogyatékosokon vagy a szívbeteg fiatal hölgyön, László Szilvián is. Támogatják a fiatalokat, jelenleg négy diák tanulhat főiskolán az oroszlánosok révén.

A bálon az Albatrosz zenéjére ropta a társaság, nagy tapsot kaptak a Savaria Tánccsoport tagjai. Kedves színfoltja volt a bálnak a körmendi fiatalok fellépése, illetve az operett- és musicalsláger-kompozíciók. A táncolókat a parketten érte a hajnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!