Körmend

2015.12.14. 10:39

Elkészült és átadták: bicikliút vezet Horvátnádaljára

Körmend – Összesen 400 millió forintba került, két szakaszban épült meg a Felsőberkit és a horvátnádaljai településrészt összekötő három kilométernyi új kerékpárút.

Bakos Ágnes

Körmend önkormányzata, valamint a Körmend és Kistérsége Önkormányzati Társulás finanszírozta a beruházást. Cél volt egyrészt a város közlekedésbiztonságának javítása – hiszen nem a 8-as főúton kell már kerekezni a bicikliseknek. Másrészt a nyugati településrész „közelebb” került a városhoz. Harmadrészt a turizmust szolgálja a fejlesztés: egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kerékpározás, legyen szó akár túrázásról, akár a városi közlekedésről.

A kerékpárút ünnepélyes átadásán Bebes István, Körmend polgármestere kiemelte, hogy mind a tervezőknek, mind pedig a kivitelezőknek egy nagyon nehéz feladatott kellett elvégezni, hiszen egy adott keresztmetszetben, adott közlekedésbiztonsági szempontok és domborzati viszonyok mellett kellett megoldani, egyebek között a csapadékvíz-elvezetést, az elektromos vezetékek kiváltását vagy éppen a szennyvízhálózat kezelését.

– Mindezek mellett figyelembe kellett venni az ott élők, az érintett ingatlanok tulajdonosainak igényeit és érdekeit is – mondta a polgármester. Úgy fogalmazott: – A kritikát megfogalmazni könnyű, a munkát elvégezni az mindig nehéz. Éppen emiatt köszönettel tartozunk mind a tervezőknek, mind a kivitelezőknek, amiért a rendelkezésre álló rövid idő alatt teljesítették ezt a korántsem egyszerű feladatot – emelte ki Bebes István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!