Körmend

2014.05.19. 17:17

Eredményes felderítés

Körmend – Beszámolt tavalyi munkájáról a körmendi rendőrkapitányság. Szóltak a kiemelt bűncselekményekről is.

Kozma Gábor

A képviselő-testületi ülésen elhangzott, hogy a ki-emelt bűncselekmények körében az előző évhez képest 41,8 százalékkal nőtt az eredményesség.  – Testi sértést 41 esetben jegyeztünk fel tavaly, ami 8,9 százalékpontos csökkenést jelent az előző évihez képest. A rendőrkapitányság 123,4 kilométer hosszúságú schengeni belső határszakaszán 13 esetben derítettünk fel embercsempészést, ami szintén jelentős javulás. A garázdaság bűncselekmények száma a 2012. évi 52-höz képest 31-re csökkent, ami 31,1 százalékpontos mérséklődést mutat – hangzott el. Javult a helyzet más téren is.

A korábbi 490 esethez képest csak 228 lopást regisztráltak, a személygépkocsi-lopások száma háromról egyre, a gépkocsifeltöréseké 36-ról 3-ra csökkent. Kevesebb a lakásbetörés is: két éve még 67 volt, tavaly már csak 23 eset vált ismertté. A lakosság biztonságérzetét jelentősen befolyásoló rablás négy történt a kapitányság területén. Tavaly az elkövetők 206 millió forint kárt okoztak, melyből már az adott évben 57 milliót sikerült megtéríttetni. 

– A rendszerváltástól az utazó bűnözés egyre nagyobb nyomást gyakorolt a Körmendi Rendőrkapitányságra, de az itt élő állampolgárokra is. Ezt az is mutatja, hogy az eljárás alá vont elkövetők közül 153 fő nem helyi lakos volt. Ennek tükrében felértékelődik a rendőrkapitányság működésének eredményességi mutatója, hiszen a nem helyben lakó, máshonnan érkező, gyakran életvitelszerűen utazó bűnözésből élő személyek felderítése és elfogása nem kis feladat – összegezett a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!