Körmend

2014.09.18. 18:15

Nem gyűjtöttek kétezer aláírást

Körmend - Nem kétezer, hanem 1131 ajánlást gyűjtöttek a Pro Körmend Városszépítő Egyesület jelöltjei ezt állapította meg a Körmendi Helyi Választási Bizottság.

Nagy Ildikó

A bizottsághoz a Fidesz MPSZ Körmendi Szervezete intézett kifogást azután, hogy a Pro Körmend Városszépítő Egyesület polgármesterjelöltje nyilvánosan megköszönte azt a mintegy kétezer ajánlást, amely lehetővé tette az egyesült jelöltjeinek az önkormányzati választáson történő indulását. A Fidesz Körmendi Szervezete kirívóan nagy számnak találta a kétezret, és mivel szerintük a szervezet polgármesterjelöltje e valótlan tény közlésével befolyásolta a választópolgárokat, a helyi választási bizottsághoz fordult, amely megállapította, hogy a Pro Körmend Városszépítő Egyesület polgármesterjelöltjére 644, az egyesület nyolc képviselőjelöltjére pedig 487 ajánlást adtak le, vagyis Soós István polgármesterjelölt közlése megtévesztő, nem felel meg a valóságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!