Kosárlabda

2008.11.29. 03:28

Falco: Hudson és Vrsaljko marad

<b>Szombathely</b> (tg) - Eldőlt a légióskérdés a Falco KC kosárcsapatánál: Hudson és Vrsaljko marad a bajnoknál, Ocitti és Harrelson távozik.

Tóth Gábor

A Falco-Szova KC Szombathely a szezon előtt ötös posztra szerződtette a horvát Denis Vrsaljkót, míg kettes pozícióra az amerikai Darryl Hudsont. Előbbi aztán talpsérülés, utóbbi térdsérülés miatt dőlt ki a sorból - eddig egyetlen bajnoki meccset sem tudtak játszani. A bajnokcsapat menedzsmentje igyekezett megoldani a pótlásukat: a palánk alá érkezett az amerikai Stanley Ocitti, míg irányító-hátvéd pozícióba honfitársa, Ty Harrelson. Mindkét pótlégiós november végéig kapott időt a klubtól arra, hogy bizonyítsa tudását, és kiszorítsa az időközben felépült Hudsont és Vrsaljkót a csapatból. A sárga-feketék trénere, Szrecsko Szekulovics döntött, Hudson és Vrsaljko marad a Sugár úton.

- Hudson és Harrelson között nem volt nehéz döntenem, előbbi egyértelműen jobb kosaras - szögezte le Szrecsko Szekulovics. - Ocittit azonban egy kicsit sajnálom: jó játékos, tudott rajtunk segíteni, emberileg is csak jót mondhatok róla. Ám ő inkább négyes poszton tud igazán jól teljesíteni, ezen a poszton viszont elég játékosunk van. Nekünk most centerre van szükségünk, ezen a poszton pedig Vrsaljkót hasznosabbnak érzem. Egyébként Hudson és Vrsaljko is teljes értékű edzésmunkát végez már hetek óta, ugyanakkor türelmesnek kell lennünk, egy-két mérkőzésre még biztosan szükségük lesz, hogy felvegyék a meccsritmust. Annak is örülök, hogy Borszéki Csabi is visszatért, ő is hiányzott már nagyon a csapatból.

Szerdán Pakson játszik bajnokit a Falco. A paksi klub 150 darab belépőt küldött Szombathelyre, amit a sárga-fekete drukkerek hétfőn és kedden, 10-12, 15-17 óra között átvehetnek az Arena Savaria jegyirodájában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!