Kosárlabda

2009.02.21. 03:28

Javítana Dombóváron a Körmend

<b>Körmend </b> - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata Peter Mulligannel a soraiban négy meccs óta tartó bajnoki nyeretlenségének megtörésére készül a mai (18.00), Dombóvár elleni mérkőzésen.

Vastag Nándor

A piros-feketék idei első tétmérkőzésükön nyertek az EnterNet-NTE otthonában, ám azóta négy bajnokin kaptak ki. A próbajátékon lévő légiósok közül a múlt heti, Paks elleni meccsen az amerikai Chris Rodgers harcos játékkal és 21 ponttal mutatkozott be, s ma már honfitársa, Peter Mulligan is pályára léphet. Mindkét kosarassal úgy állapodott meg a körmendi vezetőség, hogy addig maradnak, amíg lesz esély a nyolc közé jutásra. Az esélyek életben tartásához pedig nyerni kell Dombóváron. A Tolna megyeiek a Rába-partiak jelenlegi edzőjével, Peter Stahllal tavaly ősszel jó rajtot vettek, ám a német szakember decemberben - mikor hat győzelemmel és két vereséggel álltak - távozott. Az új tréner, Bálind József két sikerrel mutatkozott be a kispadon, de utána botladozni kezdtek a dombóváriak - saját közönségük előtt legutóbbi négy meccsüket elvesztették -, s jelenleg ötödikek 10-7-tel. (A Körmend kilencedik a 8-9-cel.)

- Szívesen megyek vissza Dombóvárra. Nagyon jó kapcsolatokat építettem ki, a játékosokkal is remek viszonyom volt; jó lesz újra látni a régi ismerősöket - mondta a körmendi edző, Peter Stahl. - Mivel három hónapja még ott dolgoztam, így jól ismerem ellenfelünket. A dombóváriak remek csapatot alkotnak, a legjobb játékosuk pedig Anthony Dill. De igazi magas kosarasuk nincsen, amiből talán előnyt kovácsolhatunk. Mindkét csapat számára rendkívül fontos találkozó lesz a mai, de mi is a rájátszásba akarunk jutni, ehhez pedig Dombóváron győzni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!