Kosárlabda

2009.02.04. 03:29

Lecseréli légiósait a Körmend

<b>Körmend </b> - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatánál újabb változások történtek, a két légiós, K. J. Garland és Zbigniew Bialek szolgálataira nem tartanak igényt.

Vastag Nándor

A Körmend rosszul kezdte az évet - nehéz siker az EnterNet pályáján, vereség a ZTE-től otthon, a Falcótól idegenben -, és a gyenge teljesítményt az egyesület vezetősége már múlt héten sem hagyta szó nélkül. Hencsey Tamást a német szakember, Peter Stahl váltotta a kispadon, illetve érkezett egy amerikai légiós, a főleg 4-es poszton bevethető Nick DeWitz. A csapatot pedig pénzbüntetésben részesítették, de ennek behajtásától eltekintettek volna, ha a következő két bajnoki meccsen nyernek Fodorék. A változások és a büntetés ellenére a piros-feketék szombaton nagyon rossz játékkal simán kikaptak a Sopron vendégeként, ami után újabb lépéseket tett a vezetőség: a meghosszabbított próbajátékon levő amerikai irányító, K. J. Garland, és az idény végéig szerződtetett, 3-4-es poszton játszó lengyel Zbigniew Bialek szolgálataira már nem tartanak igényt. Az egyelőre még kérdéses, hogy a pénzbüntetéssel mi lesz, illetve a két távozó helyére ki érkezik.

- Az edző és a vezetőség döntése értelmében a két légióstól megválunk a gyenge teljesítményük miatt - tudtuk meg Csák Tamástól, a körmendi csapatvezetőtől. - Garland már távozott, Bialeknek viszont élő szerződése van, ezért még tárgyalunk, hogyan lehet felbontani. A külföldieket illetően több menedzserrel is kapcsolatban állunk és nézegetjük a lehetőségeket. Elnökségi ülés pedig hétvége felé lesz, ott dőlhetnek el más fontos kérdések.

A Körmend-Szolnok mérkőzés kapcsán újabb döntés született. Korábban a videofelvétel alapján az MKOSZ Versenyirodája, majd Versenybizottsága is jónak ítélte Bialek győzelmet jelentő, de a helyszínen érvénytelenített kosarát. A szolnokiak panasszal fordultak a szövetség elnökségéhez, mely a Fellebviteli Bizottságra bízta a döntést. A testület a napokban határozatot hozott, és helyben- hagyta a Körmend 67:66-os sikerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!