Kosárlabda

2009.05.09. 02:28

Szoros meccsen Körmend-siker

Debrecen (ksz) - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárcsapata az alsóházi rájátszásban negyedik meccsét is megnyerte, ezúttal a DEKE-nél bizonyult jobbnak.

Vas Népe

Az első negyedben egészen jót produkált a DEKE, bár a Körmend valamivel előrébb tartott a kisszünet kezdetekor. Ekkor és később, a második játékrészben is többször zördültek a hálók távoli dobás után, a debreceni Kutasi a félidőig már 16 pontnál járt, és ebből kilencet hármasból szerzett, a másik oldalon pedig Trummer szintén 16 pontja (közte öt darab triplával!) emelkedett ki, de Ferencz is 14 egységig jutott. A meccs állása pedig a vendégeknek kedvezett, mivel a második negyedben jobban és pontosabban kosaraztak, mint a házigazda (20. perc: 38:55).

A nagyszünet után aztán a Fodor-legénység úgy gondolta, hogy nem hagyja diadalmenetben vonulni a Körmendet, és öt pontot faragott hátrányából, izgalmassá téve a derbit. Ware gyakorlatilag tarthatatlan volt támadásban, Tóth Gábor is eredményesebben játszott, de a többiek, így Takács vagy éppen Kovács Imre is betalált párszor. A vasi alakulatban Banks valamivel halványabb volt, mint általában, ám Hegedűs, bár védekezésben Ware-val nem nagyon boldogult, a másik palánk alatt hatékonyan attakolt, sőt, távolról is betalált. Mellette Fodor Márton tette azt, amit megszokhattunk tőle, vagyis remek irányított. A debreceniek közzben hol rámásztak a vendégekre, hol 10-12 pont hátrányba kerültek. Aztán a finis még inkább élesen alakult. A DEKE, amelyben Ware ontotta a közeli kosarakat, 77:81-re felzárkózott, ám erre rögvest válaszolt a kisebbik Fodor. (Bátyja, Gergely ott ült a padon, de nem vetették be a sérüléséből még nem teljesen felépülő hátvédet.) Ekkor esett be egy Tóth Gábor-tripla, így egy perccel a vége előtt 80:83-at mutatott az eredményjelző. Ezután azonban eldugta a labdát a Körmend, és sokára tudott faultolni a hazai gárda. Egy büntetőt még beírhattak a statisztikusok a vendégeknek, a maradék idő pedig lepergett szépen.

Fodor Péter: - Próbáltuk azokat a dolgokat erőltetni, amiben jobbak voltak az esélyeink, például a belső posztok megjátszását, ami többnyire bejött. A védekezésünk viszont rossz volt, ez kompenzálta az egészen pofás támadásainkat. Plusz a két utolsó negyed végén néhány elemi hibát vétettünk.

Hencsey Tamás: - Megérdemeltük a győzelmet, ami akár nagyobb különbségű is lehetett volna, ha akkor, amikor többel vezettünk, nem vesszük kicsit lazábbra a dolgot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!