Kosárlabda

2009.06.17. 02:29

Csirics: büszke vagyok a Falcóban töltött két évre

Szombathely - Két szezonon keresztül erősítette a Falco kosárcsapatát Andrija Csirics. Ám a közönségkedvenc szerb légiós a következő szezonban már nem a sárga-feketéknél játszik.

Tóth Gábor

Andrija Csirics két esztendő után távozik a sárga-feketéktől. A 29 esztendős, 198 centis szerb légiós nem véletlenül lett a közönség kedvence az Arena Savariában: tavaly kulcsszerepet vállalt a Falco első, történelmi bajnoki címében, és idén sem lehetett panasz a teljesítményére.

- Nagyon jól éreztem magam Szombathelyen - fogalmazott Andrija Csirics. - Barátságos, élhető a város, kedvesek az emberek. Gyorsan beilleszkedtem a csapatba és a szurkolókkal is hamar azonos hullámhosszra kerültem. Egy pillanatig nem bántam meg, hogy igent mondtam Szrecsko Szekulovics hívó szavára, és örülök, hogy hallgattam barátomra, Németh Istvánra. Ő azt mondta, Magyarország remek hely - igaza lett.

- Sok helyen játszott már, erősebb bajnokságokban is. Hová teszi karrierrjében a Falcónál töltött két évet?

- A Falco, Szombathely, fontos része lett az életemnek, és a karrierremben sem érzek törést az elmúlt két év miatt. Aranyérmet nyertem, és az első szezonomban egy kiváló csapatban, kiváló társak mellett játszhattam. Része lettem a Falco történelmének, hiszen a klub első bajnoki címét nyertük meg. Az első szezon fantasztikus volt, rengeteg élményt őrzök nagy csatákról, nagy ünneplésekről. Az idei évet sem érzem sikertelennek, ezzel a csapattal jó eredmény a negyedik hely. Továbbá rengeteg barátra tettem szert. Büszke vagyok a Falcóban töltött két évre.

- A saját teljesítményét hogyan ítéli meg?

- Az első évem könyebb volt. Új fiúként jöttem a bajnokságba, nem igen ismertek az ellenfelek. Ráadásul friss impulzust hoztam a csapatba, továbbá élveztem a játékot, a sikereket. Az idén is tettem a dolgomat becsülettel, de már nehezebb dolgom volt. Nincs miért szégyenkeznem. Ha esetleg nem ment jól a játék, akkor is szívvel-lélekkel harcoltam.

-Hogyan tovább?

- A menedzserem intézi az ügyeimet, van ajánlatom, de konkrétumot nem mondhatok. Lehet, hogy maradok az országban, de egyáltalán nem biztos. Most pihenek, próbálok felfrissülni. Szeretnék még elbúcsúzni a szurkolóktól, a barátaimtól - köszönök mindent! 

A statisztika szert Andrija Csirics mindkét Falcós szezonjában hasonlóan teljesített. 2008/2009: 22 mérkőzés az alapszakaszban, átlagban 18,5 pont, 9 meccs a rájátszásban, 17,2 pont. 2007/2008: 17 találkozó az alapszakaszban, 18,6 pont, 11 mérkőzés a rájátszásban, 16,1 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!