Kosárlabda

2009.07.15. 02:29

A bolgárokkal kezd az U20-as válogatott - két vasi kosaras is a csapatban

Szombathely - A férfi U20-as kosárlabda-válogatott két vasival a soraiban holnap kezdi meg szereplését a macedóniai B-divíziós Európa-bajnokságon.

Vastag Nándor

- A felkészülés idejét becsülettel kihasználtuk, és öt edzőmeccset is játszottunk - mondta Zalay Zoltán szövetségi kapitány. - Prágában háromszor kikaptunk a csehektől, 42, 13, majd nyolc ponttal. A románoktól Nagyváradon először 16 pontos vereséget szenvedtünk, de másodjára mi nyertünk hattal. Remélem, ez a sorozat megfordul, nagyon jó lenne, ha öt mérkőzés után négy sikerrel és egy vereséggel állnánk az Eb-n.

A célkitűzés amúgy a 6-14. hely valamelyikének megszerzése; nehéz csoportba kerültünk, de a nyolc közé jutással már elégedett lennék. A két vasi kosaras fontos szerepet tölt be a válogatottban - folytatta a szakvezető. - Szanati Mátyás a kettes poszton játszik majd, és az ellenfél legjobb mezőnyemberét kell fognia. Tóth Gergőre négyesként számítok, és a palánk alól, de kintről is sok pontot várok tőle.

A magyarok ellenfelei a csoportban. Július 16. (csütörtök), 18.45: Bulgária. 18. (szombat), 21.00: Macedónia. 20. (hétfő), 16.30: Ausztria.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!