Kosárlabda

2009.07.07. 02:29

Falco: eddig két magyar játékost igazolt a csapat

Szombathely - A fiatal Hajmásy Péter és a már rutinosabb Krasznai Tibor személyében a Falco-Szova KC Szombathely kosárcsapata eddig két új játékost igazolt.

Tóth Gábor

- Igaz, hogy csak rövid időt töltöttem a Falcóban, csupán a sérülésből lábadozó Váradi Kornélt kellett helyettesítenem néhány hétig, de igazán jól éreztem magam Szombathelyen, így örömmel térek vissza - fogalmazott Krasznai Tibor. -

Kálmán Lászlóval és Pankár Tiborral öröm lesz ismét együtt játszani. És arra is emlékszem, hogy Szombathelyen a szurkolók remek hangulatot varázsoltak a csarnokba. Tavaly nagyon rossz döntést hoztam, amikor elfogadtam az EnterNet ajánlatát: kudarcokkal teli év van mögöttem. Remélem, a Falcónál egy sikerekben gazdag idény vár rám - sok-sok győzelemmel, komoly célokkal. Azt sem tagadom, hogy az edző személye is befolyásolta a döntésemet. Déri Csabával dolgoztam együtt Dombóváron és Nyíregyházán is, tudom, hogy igazán jó, felkészült szakember. Azt, hogy mennyi időt töltök a pályán, és mi lesz a feladatom, még nem tudom. De nem is ez a fontos: azt teszem, amit az edzőm mond, és amivel a legtöbbet tudok segíteni a csapatnak.

Hajmásy Péter személyében egy fiatal, tehetséges kosaras szerződött Szombathelyre. Legalábbis ezt bizonyítja eddigi pályafutása: az összes korosztályos válogatottban alapemberként játszott - a 2006-os romániai U18-as Európa-bajnokságon például a magyar csapat legjobbjának választották.

- Az EnterNetben sok játéklehetőséghez jutottam, de mindenképpen váltani akartam, a fejlődésem érdekében egy nevesebb, lényegesen erősebb csapathoz szerettem volna igazolni - árulta el a 21 esztendős, 191 centire nőtt bedobó. -

Ezért kapóra jött a Falco ajánlata. Kerestek még néhány csapattól, de igazából Déri Csabában éreztem azt, hogy lát bennem fantáziát. Megtisztelő lesz Kálmán Lászlóval és Horváth Zoltánnal egy csapatban játszani, nagyon várom már a közös munka kezdetét. Tudom, hogy jó csapatba kerültem, bizonyára minden egyes pályán töltött percért meg kell majd küzdenem. Igyekezni fogok, szeretném meghálálni a bizalmat. Szeretnék egyszer a felnőtt válogatottban is bemutatkozni, de először persze a Falcóban kell bizonyítanom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!