Kosárlabda

2009.07.24. 02:29

Pannon-kupa négycsapatos kosárlabdatorna hétvégén

Szombathely, Körmend - Péntektől vasárnapig a XV. Radisson Birdland Pannon-kupa nemzetközi felkészülési tornán szerepel a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Svédország, Finnország és Hollandia lesz az ellenfél.

Tóth Gábor

- Elég erős tornát hoztak össze a szervezők - fogalmazott Németh István, a magyar válogatott csapatkapitánya. - A svédeket és a finneket jól ismerjük, hiszen tavaly mindkét gárda legyőzött minket. A finnek például az Európa-bajnoki selejtezőkön, oda-vissza, a svédek pedig éppen Szombathelyen bizonyultak jobbnak nálunk. Ez a torna tökéletes erőfelmérő lesz.

Három nap alatt három nemzetközi meccset játszunk, ami emberpróbáló feladat - most kiderül, hogy milyen az erőnlétünk. Illetve leszűrhetjük azt is, hogy játékban hol tartunk, hiszen mind a három csapat hozzánk hasonló játékerőt képvisel. Egyébként az elmúlt hetekben nagyon komoly munkát végeztünk, ezért kissé talán fáradt, fásult a társaság - megpróbáltunk tisztességgel felkészülni az Európa-bajnoki pótselejtezőkre. A csapatunk egyébként formálódik, jó kis társaság jött össze, remélem, hogy az eredmények sem maradnak el.

A Pannon-kupán Horváth Zoltán személyében egy hiányzója lesz a válogatottnak, a térdsérüléssel bajlódó kosaras az első napon biztosan pihenni fog. A korábban a combját fájlaló Fodor Márton viszont harcra kész.

- A bosnyákok elleni első edzőmérkőzésünkön megrándult a térdem - tudtuk meg Horváth Zoltántól, a Falco és a nemzeti csapat centerétől. - Úgy tűnik, hogy nincsen komoly probléma, de érzek fájdalmat, és mintha kattogna a térdem. Edzek, de nem terhelem teljesen, nem akarok kockáztatni. A pénteki mérkőzést biztosan kihagyom, de szombaton egy komolyabb vizsgálat vár rám, és ha az orvosok zöld utat adnak, akkor elképzelhető, hogy szombaton vagy vasárnap már pályára lépek a Pannon-kupán.

A részletes program. Péntek, Szombathely: Finnország-Hollandia (16.30), Magyarország- Svédország (19.15). Szombat, Körmend: Svédország-Hollandia (16.30), Magyarország- Finnország (19.15). Vasárnap, Szombathely: Finnország-Svédország (13.45), Magyarország- Hollandia (16.15).

A magyar válogatott kerete: Lóránt Péter (mezszám: 4), Horváth Ákos (5), Vojvoda Dávid (6), Körtélyesi Gergely (7), Fodor Márton (8), Hanga Ádám (9), Bódi Ferenc (10), Kámán Tamás (11), Trepák Zoltán (12), Tóth Norbert (13), Horváth Zoltán (14), Németh István (15), Kiss Kornél (20), Farkas Attila (21).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!