Kosárlabda

2014.09.26. 10:45

A Krasznai Kupán a Körmend kosárlabdacsapata

Sopron – Ismét felkészülési tornán szerepel az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata. A soproni Krasznai Kupán szombaton és hétfőn játszik.

Németh Zsolt

A körmendiek – csarnokuk átépítése miatt – továbbra is a határ túloldalán, Németújváron készülnek a hazai bajnoki és a nemzetközi kupasorozatra. A Göcsej Kupa döntőjének elvesztése – harminc perc jó játék után – mindenkit meglepett, de tovább kellett lépnie a csapatnak, hogy a jövőben ki tudja küszöbölni az ilyen rövidzárlatokat.

A héten eldőlt, hogy Damen Bell-Holter számára a zalaegerszegi három mérkőzés volt az utolsó a Körmend játékosaként. A jó ajánlólevéllel érkező játékos jövetele másnapján biztatóan teljesített Felsőőrön, ezt követően azonban csalódást keltett a játéka. A hétvégi tornán még lett volna lehetősége meggyőzni a szakmai vezetést arról, hogy ő a jó megoldás a kezdő center posztjára, de nem sikerült neki. Helyette több jelöltje is volt a klubnak, végül a grúz válogatott kerettag, Giorgi Sharabidze kapott két és fél hét próbaidőt tartalmazó szerződést. A 210 centiméter magas kosaras a Kaposvár ellen mutatkozhat be 27-én, szombaton 17 órától, a soproni MKB Arénában. Egy nap szünet után, 29-én, hétfőn 19 órától pedig a házigazda Soproni Sördögök csapata lesz a piros-feketék ellenfele.

A keretben ekkor már nem lesz ott Baczó Balázs, akinek a klub megköszönte eddigi munkáját és elköszönt a Sepsiszentgyörgyön született fiatalembertől.

Balról Sömenek Martin, Sonyák Béla, Baczó Balázs,  Nebojsa Kacanski – utóbbi kettő már nem a piros-feketékkel készül, illetve Hencsey Tamás edző (Fotó: Unger Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!