Kosárlabda

2009.02.25. 03:29

Gálázott a Sopron

<b>Szombathely </b> - A Savaria-Helios BC női kosárlabdacsapata hazai pályán hatalmas, 99 pontos verést kapott a jelenlegi legjobb magyar csapattól, a Soprontól.

Vastag Nándor

A Savaria igazi sztárcsapatot látott vendégül bajnoki mérkőzésen. A címvédő és kiváló játékosok egész sorát felvonultató Sopron jelenleg vezeti az A-csoportos pontvadászatot, múlt pénteken pedig az Euroliga négyes döntőjébe, a Final Fourba jutott.

A mérkőzés előtt a hazaiak egy szál sárga rózsával köszöntötték ellenfelüket, mely nem tartalékolt, Székely Norbert vezetőedző legjobb összeállításban küldte pályára együttesét. A vendégek már az első perctől remek játékkal rukkoltak elő, támadásban szinte minden lehetőséget pontosan fejeztek be, védekezésük pedig nagyon szigorú volt, a szombathelyiek alig jutottak dobóhelyzethez. Az első negyedben csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e kosarat szereznie a Savariának, amit végül Szabadfi betörésből ért el (7. perc: 2:15). A folytatásban sem vettek vissza lendületes és agresszív játékukból a soproniak, és már a félidőben tetemes előnnyel vezettek (20. perc: 11:62). A szünet után is a legerősebb összeállításban, sűrű cserével játszott a vendégcsapat, mely az utolsó negyedben is gálázott (32. perc: 19:100), és végül egy híján száz ponttal győzött. A Savaria alig tudta tartani a rivális tempóját, nem vitás, nem volt egy súlycsoportban a két gárda.

Krasznai Milán: - Mit is mondhatnék... Átgázoltak rajtunk, remélem, a lányoknak nem ment el a kedvük a játéktól.

Székely Norbert: - Öröm olyan csapat edzőjének lenni, ami az Euroliga Final Four-jának kiharcolása után is ilyen motivációval játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!